skip to Main Content
+31 (0)6 14 230 560 astrid@astridstaste.com

Ik help bedrijven met het vergroten van hun bekendheid, breng ze onder de aandacht bij de (vak)media, restaurantgidsen en publiek en ik help bedrijven om ze ‘social’ te maken. Mijn expertise ligt bij de horeca, horecaleveranciers, producenten en food & drinkretail.
Op deze pagina vind je een overzicht van mijn diensten op gebied van marketing, publiciteit en social media. Hier kun je lezen over mijn werkzaamheden als freelance culinair tekstschrijver.

Communicatie en online marketing, van advies tot uitvoering

 • Advies over online marketing: welke middelen zet je in om de bekendheid te vergroten en gasten aan te trekken?
 • Advies over de inhoud en indeling van je (nieuwe) website.
 • Advies over digitale nieuwsbrief.
 • Opzetten van digitale nieuwsbrief (database en vormgeving) via Mailchimp.
 • Schrijven en redigeren van nieuwsbriefteksten.
 • Workshops Mailchimp.

Social media

Ik help je om social media als online communicatie- en marketingmiddel in te zetten, zodat de bekendheid van je bedrijf en de band met (potentiële) gasten of klanten wordt vergroot en je bedrijf meer gasten/klanten trekt.
Een greep uit mijn diensten:

 • Maken van een socialmediaplan inclusief strategie.
 • Advies over strategie en content.
 • Opzetten en beheren van accounts.
 • Schrijven en plaatsen van content.
 • Beheer van accounts tijdens evenementen (monitoring, plaatsen content, reageren)
 • Workshops social media.

Perscontacten en publiciteit

Bijzonder nieuws te melden? Ik schrijf niet alleen je persbericht, maar zorg er ook voor dat je nieuws onder de aandacht komt van (vak)media, regionale media, journalisten, recensenten, redacties van food- en lifestylemagazines en -platformen, blogs met een groot bereik, influencers en andere relevante media en platformen.
Ik verzorg de perscontacten en organiseer je persevenement.
Druk bezet en veel aanvragen voor interviews, stockfoto’s en activiteiten zoals workshops en gigs? Ik neem je publiciteitszaken graag uit handen.

Overdragen van kennis als gastdocent

Als gastdocent aan horeca-opleidingen draag ik graag mijn steentje bij aan de ontwikkeling van (jong) horecatalent. Zo verzorg ik regelmatig gastlessen over communicatie, marketing, publiciteit en social media bij De Rooi Pannen Breda en Tilburg.

Verder volg ik de ontwikkeling van (jonge) koks door het jureren bij kokswedstrijden. Onderaan deze pagina vind je een overzicht van mijn juryactiviteiten.

Interimopdrachten

Ik ben beschikbaar voor interimopdrachten als communicatieadviseur, (hoofd/eind)redacteur, projectleider en (non profit)relatiebeheerder.
Noot per 2018: op dit moment is er geen ruimte voor langdurige of substantiële opdrachten.

AstridsTaste = Meerwaarde

Ik volg de horeca, producenten, toeleveranciers, trends en de gastbehoefte intensief. Ik werk vóór de horeca(leveranciers) en schrijf óver de horeca en ben daardoor vrijwel dagelijks te vinden in bedrijven waar het om eten en drinken gaat. Met mijn grote socialmedianetwerk (+ 16.000 relaties), mijn kennis van en aanwezigheid in de horeca en de grote kring er omheen ben ik van toegevoegde waarde voor mijn opdrachtgevers. En vanzelfsprekend kunnen zij profiteren van mijn grote netwerk omdat ik veel dwarsverbanden kan leggen.

Kijk hier voor een selectie van mijn opdrachtgevers.

Lees hier wat ik voor je kan betekenen op het gebied van teksten.

Back To Top