skip to Main Content

Eerste hulp bij het maken van een blog

Een blog maken. Je denkt er al een tijd over na en dan besluit je het te doen. Het zou een WordPresssite worden, want daar had ik veel goeds over gehoord. Maar hoe zit het met de techniek? Kan je zelf zo’n blog bouwen? Na oriëntatie dacht ik van wel, maar dat bleek vies tegen te vallen. Het zegt mischien ook wel iets over mij, maar in ieder geval zag ik door de digibomen het bos niet meer. Domeinnaam vastleggen en websitehosting regelen had ik in een eerdere fase al zelf geregeld. Maar voordat je je eerste blog kunt schrijven moet er nog heel wat gebeuren op ict-gebied en dat lukte me maar steeds niet.

Toen ik het niet meer zag zitten was daar een redder in de nood: Clemens Schalkwijk. Zijn bedrijf Condor Websolutions maakt webapplicaties voor het midden en kleinbedrijf. Hij nam me al het werk uit handen, luisterde goed naar wat ik wilde en hoe ik het blog ingericht wilde hebben. Korte tijd later kon ik bloggen. En welgemeend “dankjewel” voor Clemens is hier dan ook op z’n plaats! Overigens is Clemens een veelzijdig man want hij is ook mede-eigenaar van een opleidingsinstituut dat trainingen en opleidingen verzorgt voor de horeca: HorecaTraining.com. En hij is een enthousiast twitteraar onder de naam @Horecatrainer.
Tenslotte een “dankjewel” aan blogger Annemarie Lankheet die me voorzag van diverse WordPresstips.

Back To Top