skip to Main Content

Het Heerenlogement in Beusichem

Laurent Schandrin is een alleskunner: een echte kok, ondernemer en bovenal Fransman. Geboren in de Elzas streek hij na een kookcarrière op topniveau in Frankrijk en Zwitserland in 2000 samen met zijn Nederlandse Cécile in Nederland neer. Hij hielp als executive-chef Westcord Hotels met het verhogen van het niveau van zeven restaurants en opende een Bagels & Beans zaak in boekhandel Donner in Rotterdam. Hij kookt bij mensen thuis, verzorgt demo’s voor horecagroothandels, is culinair gastheer van business-sociëteit Maximaal in Buren en sinds 2012 eigenaar van Het Heerenlogement in Beusichem.

Het Heerenlogement herbergt een restaurant en een vestzaktheater en is gevestigd in een historisch pand in het plaatsje Beusichem in de Betuwe. In het mooie pand is naast het restaurant een theater, een opkamer die geschikt is voor private dining, een wijnkelder en een leuke beschutte binnenplaats waar je in de zomer heerlijk buiten kunt eten.

Heerenlogement Beusichem Laurent Schandrin

Ik ken Laurent nu zo’n jaar of tien. Naast zijn andere activiteiten kookte hij langere tijd voor restaurant Kok & de Bruin in Tricht, waar hij onder meer op de dinsdagavond als de vaste chef vrij had een menu met Franse klassiekers kookte. Bij Laurent at je en eet je op en top Frans. In het Heerenlogement heeft hij een kleine à la carte kaart met klassiekers als ris de veau, foie, ossenhaas met béarnaisesaus en crêpes Suzette. Daarnaast is er een verrassingsmenu en wil je veel verschillende lekkernijen proeven dan neem je het marktarrangement. In alle gevallen wordt direct na binnenkomst heel gastvrij knabbels, brood met smeersels en amuses op tafel gezet.

Heerenlogement Beusichem Laurent Schandrin

Amuses Heerenlogement Beusichem Laurent Schandrin

De amuses: rauwe zalm, foie en een soepje

Het marktarrrangement is een vorm van shared dining waarbij je eet wat Laurent die dag heeft gekookt. Je krijgt een serie voorgerechten en hoofdgerechten geserveerd die bestaan uit traditionele Franse gerechten met hier en daar vernieuwende combinaties met Betuwe producten. Tot besluit een dessert. Het marktarrangement bestaat uit drie gangen, in de praktijk krijg je een parade aan substantiële gerechten van zeer goede kwaliteit geserveerd voor de wel zeer lage prijs van € 32,50. Avondvullend eten dus met overwegend klassiek Franse gerechtjes.

Voorgerecht marktarrangement Heerenlogement Beusichem

Voorgerechten: zalm met pickles, Caesar salade, steak tartare, suikerbrood met foie.

Hoofdgerechten marktarrangement Heerenlogement Beusichem

Hoofdgerechten: blanquette de veau met spätzle (l) en zwezerik met geglaceerde kastanje, courgette en puree (r)

Hoofdgerecht marktarrangement Heerenlogement Beusichem

Hoofdgerecht: dorade gevuld met zijn eigen visfarce, zalige olijvensaus

Hoofdgerecht marktarrangement Heerenlogement Beusichem

Hoofdgerecht: niertjes met geweldige uiensaus en zachtkrokante aardappeltjes

Dessert Heerenlogement Beusichem

Frambozendessert

De gerechten zijn lekker op smaak en met name bij de hoofdgerechten waan je je echt in Frankrijk. De foto’s zeggen al genoeg. De foto-omstandigheden buiten waren later op de avond niet optimaal, maar dat terzijde. Geen moderniteiten, geen gefröbel, maar echt eten op je bord. En redelijk substantieel ook zullen we maar zeggen :-). Wil je na je hoofdgerecht nog wat kaas dan ga je naar de mooie kelder waar naast wijnen ook een groot assortiment goed gerijpte kazen klaarstaat die vaak door Laurent zelf voor je worden gesneden. Hij weet alles over de kazen, adviseert er een bijpassende wijn bij en voor je het weet ben je gezellig aan de klets en 20 minuten verder. Je hebt hier een zelfde kaaservaring als bij Hubert Haenen, waar je ook van tafel gaat en naar de kaas toegaat.

Heerenlogement Laurent Schandrin

Laurent Schandrin

De wijnkelder kun je overigens ook bezoeken als je je wijn uitkiest, je hebt dus een paar momenten waarop je van tafel af kan gaan en even lekker kan vertreden. Heerlijk! Overigens wordt die heerlijke avond ook in ruime mate bepaald door de gastvrije en attente bediening van Lydia Langius, Manon Janssen en gastvrouw Cécile Schandrin.

Back To Top