skip to Main Content

Koken in Woudrichem

Het was weer een leuke en leerzame kookavond in Kookstudio Heerlijk en Eerlijk in Woudrichem. Ronald van den Ende en Annemiek van Straten laten kookliefhebbers hier al jaren op hoog niveau koken onder leiding van professionele koks. Op dit moment is Michiel de Hoog de gastkok. Hij werkt als kok bij restaurant Delicees in Dordrecht en heeft een eigen moestuin. Michiel had lekkere groenten uit eigen tuin meegebracht, zoals tuinbonen, doperwten en little gem.

We trapten af met een amuse van roggebrood, haringtartaar, augurkgelei, espuma van rode biet en oesterblad. Daarna volgde een Ceasarsalade met tuinbonen en eendenborst, waarna risotto met doperwten en als hoofdgerecht zeebaars van de Big Green Egg, open ravioli, terrine van courgette en antiboise met artisjok. Tot slot een aardbeiendessert met Campari.
Ik heb samen met een van de andere cursisten de amuse gemaakt en dat was keihard werken!

Amuse van haringtartaar

Nieuwe elementen voor mij waren het juicen en gelei maken van de augurk en het juicen van de biet en het maken van espuma van het bietensap.

Ronald is groot fan en dealer van Big Green Eggs en bij bijna elke workshop wordt dit kermische kooktoestel gebruikt. In dit geval gingen de tuinbonen in z’n geheel op de Big Green Egg en werd de zeebaars er langzaam op gegaard, met als resultaat een heerlijk zachte vis. Ik kijk al uit naar het najaar, als de volgende serie workshops van start gaat.

Zeebaars op de BGE

Back To Top