skip to Main Content

Luxueus lunchen met Bommels Conserven

Conserven. Ze hebben geen goed imago. Je denkt al snel aan blikken soep, vis of ragout van beroerde kwaliteit of aan allerlei spullen die je in een Kerstpakket krijgt en die je jaren later in je keukenkastje weer tegenkomt.

Met de conserven van Dineke en Marc van Bommel zal je dat niet overkomen, die zijn van topkwaliteit, erg lekker en de verpakkingen zien er ook nog eens mooi uit.

Foto: Reinder Weidijk Fotografie/Perswijn Evenementen

Het assortiment omvat allerlei heerlijke delicatessen zoals gelei van Espelettepeper, viooltjesvinaigrette, rillettes met Fleur de Sel, Bretonse paté met vijgen en noten, rouille, sardines met gekonfijte citroen, makreel met curry en amandelen, grilsuiker, siropen, zout, olie en chocolade(fondue).
De meeste producten komen uit Frankrijk en worden vrijwel allemaal exclusief door Bommels Conserven geïmporteerd.
Tijdens een lunch bij hen thuis lieten Dineke en Marc zien wat je zoal met hun producten kunt doen en lieten ze proeven hoe lekker ze zijn.

Bij het aperitief kwamen twee amuses: rillettes met confit van klaproos en gazpacho met crème-fraîche. Beide erg smakelijk en lekker op smaak, extra toevoegingen zijn niet nodig. Vooral de klaproosconfit (een gelei) was erg lekker en bijzonder van smaak.

Het eerste gerecht bracht rauwe dungesneden coquilles met limoenzestes, saffraanzout en biologische limoenolie. Hoe heerlijk kan eenvoudig toch zijn! Een beetje saffraanzout en wat limoenolie geven de neutrale coquille smaak en aroma, een goede combinatie.

Vervolgens kwam runderlende met portabello. De lende een nacht in rozemarijn en grillsuiker gemarineerd en vervolgens gebraden. De grillsuiker bevat peper en piment en geeft een lekker smaakje aan de buitenkant van het vlees af.  Iets zoetig door de suiker en lekker hartig door de peper.

Daarna volgden een aantal verschillende gerechten en hapjes waarin met name visdelicatessen en kruidenmengsels waren verwerkt. Hieronder een selectie:

Broodsigaren met tonijn Zanzibar (met pruim en specerijen)

 

Sardines ingelegd in gekonfijte citroen op guacamole en brood

 

Sardines geprepareerd op de wijze van ansjovis

 

Taart van pittige sardines en olijven

 

Viskruiden: Specerijenmelange met citroen en roze pepepr

Als dessert was er een chocoladefondue, waarin stukjes aardbei en banaan gedoopt konden worden en waarbij geroosterd suikerbrood werd geserveerd. De fondue zit in een keramisch potje dat in warm water gezet wordt, waarna de chocolade smelt. De kwaliteit van de chocolade is echt goed, er zit minimaal 70% cacao in en dat proef je.
In het assortiment zitten verschillende soorten zoals melk- en purechocolade, met caramel en met kruiden. Mocht het potje niet opkomen (je kunt er met 6 mensen prima van eten) dan kan het bewaard worden en later weer opgewarmd worden zonder kwaliteitsverlies.

Chocoladefondue

Chocoladefondue aarbei en banaan

De wijnen bij de lunch werden geschonken door Michel Danielse van thuiskok/cateraar TastToe uit Hoek van Holland. Hij verrastte de genodigden met een mooie collectie Piemontese wijnen, waaronder een Chardonnay uit de Langhe van Germano Angelo, een Barbera d’Alba van Eraldo Viberti en een Brachetto d’Aqui, de heerlijke moussserende rode dessertwijn uit Piemonte, die hier in Nederland veel meer bekendheid zou moeten krijgen.

Gemene deler van de producten van Bommels Conserven is dat ze een hoge kwaliteit hebben en erg lekker zijn. De producenten hebben oog voor de herkomst van hun product en voor het echte ambacht, dat proef je er aan af.

De thuiskok kan er geweldig mee uit de voeten als het gaat om borrelhapjes, amuses, maaltijdonderdelen, siropen voor toetjes, enzovoorts.
Zelf maakte ik inmiddels de broodsigaren met tonijn Zanzibar, hartige taart met sardines, een amuse van kreeftenbisque (heerlijk hoog op smaak!) met wat geslagen room erop en de chocoladefondue (een lekker, makkelijk en interactief dessert als je gasten te eten krijgt).
De blikjes met stukjes makreel en de potjes met rillettes kunnen vast onderdeel van een voorraadkast zijn, want ze zijn heerlijk op een stukje (stok)brood of een cracker en fijn om in huis te hebben bij onverwachte borrelvisite.

Via de webshop kun je makkelijk bestellen en op de site staan heel veel recepten, onder meer van de broodsigaren met tonijn Zanzibar en de hartige taart met sardines.
Inmiddels zijn er ruim 30 verkooppunten (voornamelijk  delicatessenwinkels) die een deel van het assortiment voeren.
Maar ook toprestaurants nemen producten af, zoals De Limonadefabriek in Streefkerk, Zeezout in Rotterdam en de Perenboom in Burgh-Haamstede. Voor de horeca zijn veel van de producten in grootverpakking verkrijgbaar.

Tot slot nog een compliment voor de kookkunsten van Marc van Bommel en de gastvrijheid van Dineke en Marc bij deze speciale lunch. Zij verstaan niet alleen de kunst van het importeren van mooie producten, maar ook van het feestelijk bereiden ervan!

Links en midden: Dineke en Marc van Bommel. Foto: Reinder Weidijk Fotografie/Perswijn Evenementen

 

Back To Top