skip to Main Content

Château d’Estoublon lunch bij restaurant Inter Scaldes

Een lente-maandag in Kruiningen: Jannis en Claudia Brevet ontvingen zo’n 30 gasten in hun restaurant Inter Scaldes voor een proeverij van wijnen en olijfolie van Château d’Estoublon. Importeur Nico van Donkelaar van De Olijfolieshop had eigenaar Rémy Reboul van d’Estoublon naar Nederland gehaald en samen met Jannis en Claudia verzorgde hij een proeverij met een gastronomische lunch voor een gezelschap van klanten, (sterren)chefs en restaurateurs.

In een separate blogpost beschreef ik de middag, in deze blogpost vind je een fotoverslag van de lunchgerechten, de wijnen en de in de gerechten gebruikte oliën.
Ook dit keer geen beschrijving per gerecht van hoe lekker en goed het wel niet was, dat spreekt hier helemaal voor zich. Ik heb me over de excellente kookkunsten van Jannis Brevet al eerder uitgelaten en wilde het bij een tweet laten die ik na afloop van deze heerlijke middag heb gepost: “Schijnbare eenvoud, subliem uitgevoerd, heerlijk en geweldig gepresenteerd. Diepe buiging!”
En ook nu viel de bedieningsbrigade weer op, die zoveel aan kracht en toegankelijkheid heeft gewonnen de afgelopen twee jaar en een relaxte sfeer neerzet. Tot slot nog een paar woorden over de jonge topsommelier Koen van der Plas. Wat een kennis, gastvrijheid, drive en flair heeft Koen, ik hoop dat Jannis en Claudia hem nog lang bij zich kunnen houden.

Langoustine uit Guilvinec, lavendel, ui, Oosterschelde-algen. En wat een mooi bord!
Huile d’Olive Château d’Estoublon Grossane.
Wijn: Château d’Estoublon rosé 2012.

Anna Royal Dutch kaviaar, brandade, witte druif, borage.
Huile d’Olive Château d’Estoublon Salonenque.
Wijn: chardonnay l ‘Atypique domaine C. Miolane.

Bio eendenlever uit Bekegem, Victoria ananas, bittere chocolade Barry OCOA 70%, topinamboer, brioche, sesam. Geserveerd op een geweldig mooi bord!
Wijn: Exeptional harvest, Bodegas Ximénez-Spinola 212.

Brevet is wat mij betreft de kunstenaar van de strakke lijnen, kijk toch eens hoe super strak die chocoladelijn door de lever loopt!

Gepofte Zeeuwse ui gevuld met kreeft, kruidnagel, Parmezaanse kaas. Sublieme eenvoud, waanzinnig lekker!
Huile d’Olive Château d’Estoublon Béruguetta.
Wijn: Domaine d’Estoublon 2008.

45 dagen dry-aged premium Iberico beef, aardappel, zuurkruid, gebrande prei.
Wijn: Château d’Estoublon 2008.

Vacherin Mont d’Or fermier, guave, limoencress, tutti frutti, schorseneren, saké trester.
Huile d’Olive Château d’Estoublon Bouteillan.
Wijn: Domaine d’Estoublon 2011.

Reliëfconstructie met kardemom, braam, gerookte karamel, tomaat, eucalyptus, banaan, koffie en (in de coupe) olijfolieijs. En wat een super strak vormgegeven dessert!
Huile d’Olive Château d’Estoublon Picholine.

Eclairs voor bij het koffieservies. Een lust voor het oog en de mond!

Friandises in diverse smaken, smaakvol gepresenteerd.

Back To Top