skip to Main Content

De Tomeato-burger van Moshik Roth

Vorige week was ie weer actueel: de Tomeato-burger van tweesterrenchef Moshik Roth van &Samhoud Places in Amsterdam. Moshik maakte de burger in Paul de Leeuws televisieprogramma Langs de Leeuw voor zanger Michael Bublé.
De Tomeato-burger (of kortweg Tomeato)  is in uiterlijk een cheeseburger, dus een broodje hamburger met kaas, sla, tomaat, ketchup, alles erop en eraan. Het vlees lijkt gruwelijk veel op echt vlees en smaakt ook nog eens als vlees. Maar schijn bedriegt. Het vlees is pure tomaat, aangemaakt met broodkruimels, eierdooiers en kruiden.
Moshik introduceerde de Tomeato als een gezonde fastfoodsnack tijdens de Olympische Spelen in Londen in 2012 en ik at hem een tijdje geleden in de lounge van zijn &Samhoud Places in Amsterdam.
De Tomeato wordt ingepakt geserveerd met mayonaise, heerlijke frieten en dito ketchup.

Uitgepakt!

En zo ziet ie er van binnen uit.

De Tomeato staat voor € 12,50 op de loungekaart van &Samhoud Places. Hij is super lekker en value for money. Net als de andere gerechten van die kaart overigens. Gerechten als kalfsgehaktbal met eendenlever, clubsandwich met Pekingeend of risotto met ansjovis en zwarte olijven kosten tussen de 10 en 15 euro en kiptajine en côte de boeuf blijven onder de 25 euro.
Een driegangenmenu kost 35 euro, dus betaalbaar lunchen of dineren kan hier prima. Ook voor een enkel glas wijn met een oester of een bite ben je er welkom. De sfeervol ingerichte lounge – moderne chic – ligt op de benedenverdieping, het tweesterrenrestaurant van &Samhoud Places op de eerste verdieping, te bereiken via een mooi trappenhuis.

Een van Moshik’s doelen voor 2013 is dat hij met de Tomeato een groot publiek gaat bereiken. Aan mij ligt het niet, ik was fan vanaf de eerste hap. Nu jullie nog!

Back To Top