skip to Main Content

Biolunch bij De Veldkeuken, Culemborg

De Veldkeuken in Culemborg is uitgeroepen tot Puurste restaurant van Nederland 2013 voor het ambachtelijke menu, de streekgebonden producten en de 100 procent biologische kaart. En omdat Culemborg bij mij om de hoek ligt werd het tijd om eens te gaan kijken.

Een ritje vanaf Leerdam over de Diefdijk brengt je al snel bij De Veldkeuken, c.q. Werk aan het Spoel. Een werk is een andere naam voor een fort en De Veldkeuken is dan ook middenin een oud fortencomplex aan de rivier de Lek gebouwd. Het fort maakt onderdeel uit van de Hollandse Waterlinie en is mooi gerestaureerd en beplant.


Op de kaart broodjes, salades, soepen, sappen en wijnen, alles biologisch. In de namiddag kun je er borrelhapjes eten en er is een avondkaart(je). Mijn lunch bestond uit een broodje brie met chutney van rode ui. Lekker brood, veel brie en een goede chutney. Even onder de gril, dus lekker warm en erg smakelijk.
Bij het broodje wordt standaard een seizoenssalade geserveerd, in dit geval een gemengde salade met stukjes appel en wat streepjes appelstroop. Helaas was de salade niet aangemaakt met dressing. Ook de salade van mijn tafelgenoot, die een ander broodje had met een andere salade, was niet aangemaakt maar aan het verzoek om wat dressing na te leveren werd super snel voldaan.


Erbij dronk ik duindoornsap (ambachtelijke bereid van biologisch geteelde duindoornbessen uit de waddenregio) en een glas Bio dei Bio Bianco Goirdano Lombardo uit Piemonte (Italië). Biologische witte wijn dus. Een aardig glas met een keurige prijs-kwaliteitverhouding.
Duindoornsap bevat heel veel vitamine C en smaakt fris-zuur, een lekker glas voor liefhebbers van niet al te zoet sap.

Alles wat je bij De Veldkeuken eet is vers bereid en lekker van smaak, je proeft de kwaliteit er vanaf. Twee aardige en attente dames in de bediening lichten graag de kaart toe.
De inrichting is speels, ruw en passend bij de natuurlijke  omgeving. Je kunt hier gerust binnenlopen met je modderlaarzen aan.
Avondvullend romantisch eten doe je hier niet, maar het is een leuk en lekker adres voor een lunch of koffie met taart na een wandeling of autorit door het rivierengebied.

Back To Top