skip to Main Content

Restaurant Brazz, Vianen

Door diverse mensen werd ik het afgelopen jaar getipt dat er zo goed gekookt wordt door chef Jeroen van Hensbergen in restaurant Brazz in Vianen. Op naar Brazz dus voor een bezoekje!

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: het interieur is niet vreselijk spannend, maar het eten was inderdaad verrassend lekker. De 30-jarige Jeroen van Hensbergen werkte eerder zes jaar bij De Librije. Een mooie basis om zich hier in Vianen, waar hij zijn roots heeft, als chef verder te ontwikkelen. Jeroen gebruikt moderne kooktechnieken met hier en daar wat frivole grapjes in de opmaak van de gerechten, maar altijd lekker op smaak. Hij combineert vakmanschap met flair en heeft potentie om Brazz en zichzelf verder op de kaart te zetten.

Hieronder geen uitgebreide beschrijving van mijn ervaringen, de tekst hierboven zegt genoeg. Hier op de grens van Utrecht en Zuid-Holland eet je gewoonweg erg lekker en goed!

Amuses

Lolly van geitenkaas

Rechts koekje van zwarte olijf tussen een pittenkletskopje

Wortelmacaron met spekgruis. Erotisch gerechtje vind je niet? 🙂

Mierikswortelmousse met komkommergelei

Bij de amuses schonk eigenaar Gerard de Groot een glas Lingeparel van het Betuws Wijndomein. Een licht parelende Nederlandse wijn, gemaakt op nog geen 25 kilometer afstand van Vianen. Een fijne aperitiefwijn die ik doordronk bij de coquille en die ook daar heerlijk bij smaakte.

Gerechten

Coquille met lardo, sherrytapioca, appel en walnoot. Daarbij een cocktailglas waarin schuim van garnaal.

Rog, Romanesco bloemkool en witte bloemkool en schuim van boerenkool. Het macaron-achtige rondje is knolselderij met paling.

Zwezerik met jus van koffiebonen. Daarbij een dambordje van mais en doperwt. Gezuurde paddenstoeltjes, worteltjes en gezuurde rode biet.

Lendebiefstuk met jus van oude wijvenkoek, crème van pastinaak, witlof, basilicumbavarois, taartje van rode biet en appel.

Dank Jeroen van Hensbergen voor de foto van de lende.

Back To Top