skip to Main Content

Heerlijk avondmaal bij Da Vinci

In de blogpost hiervoor kun je lezen over het 45 jarig jubileum van de Alliance Gastronomique en de actie voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte die aan dat jubileum gekoppeld is. In het kader van die actie dineerde ik bij tweesterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht. Ik kom al zeker 15 jaar bij Petro en Margo, die de kunst verstaan om je volledig in de watten te leggen met heerlijke klassiek-moderne gerechten, goed gekozen wijnen en fijne persoonlijke aandacht.
En moet ik nog iets zeggen over het tafelservies? Al jaren werkt Margo met topservies dat er super mooi uitziet, kijk maar naar de foto’s!

Na een aantal heerlijke aperitiefhapjes begon het achtgangendiner  met een inmiddels klassiek geworden amuse: de crème van piccalilly.

Daarna twee bereidingen van het rund van het Pietjesveld bij Maasbracht. Pietjesveld behoorde voorheen aan de ouders van Margo toe en zij hadden er ook een vleeshouwerij.  Nog steeds komen van het Pietjesveld runderen en de vader van Margo zorgt er (ook nog steeds) voor dat ze in de keuken van zijn dochter belanden.
Twee borden dus: tartaar met gepocheerd ei en truffel en Filet Américain met cornichons en bladgoud.

We gaan door met krab. Atlantische Koningskrab in de vorm van een cocktail. De saus apart geserveerd op een lepel en daarbij een krokante cilinder gevuld met krabmousse.

We blijven in de zee: Canadese kreeft in tempura met citroenrisotto, kreeftenjus en saffraanmayonaise. Niet op de foto nog een tweede bereiding van tempura in een schaaltje.

Dan een van Margo’s klassiekers: zeebaars op Yanté met sjalot-sojadressing en gelakte Maaspaling. Yanté wordt in Limburg gemaakt en is een soort yoghurt met een mooie zuurbalans en laag in vetgehalte. Als je de beschrijving leest zou je denken dat dit een rare smaakcombinatie is, maar de smaken vloeien zo geweldig in elkaar, dat is niet te beschrijven, dat moet je proeven. Dit is al jaren een topper uit de keuken van Margo en terecht! Ook dit gerecht wordt in tweeën geserveerd, de paling op een frisse salade op een apart bordje.

Het laatste zeegerecht is Noordzee tarbot met de eerste Limburgse asperges. Asperges in maart? Jazeker! Wel van de grond, maar niet van de koude grond. Door de bedden te verwarmen kan het groeiproces eerder beginnen en kan er eerder worden geoogst. Kwestie van de natuur een handje helpen. En ze waren heerlijk! Niet op de foto, maar later gul over het gerecht heen geschaafd, wat truffel.

Het hoofdgerecht brengt nog een voorjaarsspecialiteit: lam met artisjok en courgette. Wederom een signaturedish van Margo, maar ze brengt hem elke keer in een iets ander jasje.

We gaan door met zalige Fourme d’Ambert met appel. Ik hou zo van samengestelde kaasgerechtjes (ik prefereer ze boven stukjes kaas, maar er zijn helaas zo weinig restaurants die dit aanbieden) en dit was echt heerlijk!

Slotstuk van dit heerlijke diner was een soufflé van Grand Marnier met ananas, sinaasappel en vanilleijs. Aan tafel werd de soufflé opengesneden en werd er een scheutje Grand Marnier in geschonken. Ik had niet gedacht dat ik dit zo lekker zou vinden!

Petro had een geweldig mooi wijnarrangement uitgezocht, dat zeer goed aansloot bij de gerechten.
Ik kan terugkijken op een super mooi menu en een heel bijzondere avond. Lees voor dat  laatste mijn blogpost: Twitteren bij Da Vinci voor het goede doel.

Back To Top