skip to Main Content

Een klassieker: La Provence in Zaltbommel

Een van de restaurants die ik al jaren met veel plezier bezoek is La Provence in Zaltbommel. Zo’n dertig jaar geleden gestart door Rien en Anne van Iersel en inmiddels in goede handen bij zoon Luc en zijn vrouw Iris. Luc voert een klassieke Franse keuken, volgens de uitgangspunten van Escoffier.

La Provence is bekend om de wildgerechten. Er staat niet alleen hert, ree of tamme eend op de kaart, maar ook grouse (korhoen), wilde eend zoals smient, patrijs en wilde haas.
Andere klassiekers  zijn hartzwezerik met portsaus, tarbot met Hollandaisesaus en lam met Provençaalse kruidensaus.

Gastvrouw en vinoloog Iris van Iersel heeft een mooie wijnkaart, waarbij het accent weliswaar op Frankrijk ligt, maar waarbij de Nieuwe Wereld en landen als Duitsland en Italië ook goed vertegenwoordigd zijn. Opvallend is het wijnprijsbeleid: Lus en Iris nemen genoegen met minder marge dan meestal gebruikelijk is. Daardoor zijn ook de wat duurdere wijnen sneller binnen bereik.

In de zomer is het goed toeven op het terras onder de druivenranken of onder de linden. Het restaurant heeft in het voorjaar van 2011 deels een nieuwe inrichting gekregen en kan er weer helemaal tegenaan de komende jaren. La Provence is ook te volgen op Twitter onder @laprovencezalt.

Restaurant La Provence Zaltbommel

La Provence

Back To Top