skip to Main Content

Eten op het water: De Limonadefabriek in Streefkerk

In het dorp Streefkerk in de jachthaven aan de Lek ligt drijvend restaurant De Limonadefabriek. Het gedreven paar Erik Hermans en Karin van Eeuwijk heeft van dit restaurant een groot succes gemaakt. Zeker als het mooi weer is, is het lastig om een tafel te bemachtigen. De locatie is er dan ook naar: het restaurant ligt op een drijvend ponton in de jachthaven en aan de rivier de Lek. Het uitzicht op de boten in de haven en de containerschepen in de Lek is grandioos en buiten eten heeft hier een extra dimensie.

Wat eet je hier zoal? Onlangs at ik er een heerlijk gerecht van Corvina (ombervis, een baarsachtige) met krab, quinoa, kokkels en zoetzure prei. Een gerecht met veel smaken zonder dat het een kermis wordt en met een goede smaakbalans.

Corvina

Ook gegrilde zeetong met groene asperge, tomaat en paddenstoelen is een goed voorbeeld van de kookstijl van Ami Saisonnier Erik Hermans. De puree van aardappel en grapefruit bij dit gerecht was een regelrechte vondst en smaakte heerlijk.

Gegrilde zeetong

Karin van Eeuwijk, gastvrouw en vinoloog aan de wijnacademie, beheert een wijnkaart die goed opgebouwd is en niet te groot.
Aan het einde van 2011 zal de Limonadefabriek er heel anders uitzien. In een uniek nieuwbouwproject wordt  een nieuw restaurant, een bistro, hotelkamers en een woning voor Karin en Erik gerealiseerd. Het bijzondere is dat het ponton waarop het huidige restaurant ligt weggevaren wordt en dat daarvoor in de plaats een ponton wordt ingevaren met het nieuwe restaurant en alle andere nieuwe voorzieningen.

Volg De Limonadefabriek en de bouwvorderingen op Twitter: @limochef en @karinlimo.

Back To Top