skip to Main Content

Hästens & Breakfast: overnachten in Zuid-Limburg

Voor bezoeken aan twee restaurants in Valkenburg (zie m’n blogposts over restaurant Jérôme en Hubert Haenen) was ik op zoek naar een goed overnachtingsadres. Nu wemelt het in Valkenburg van de hotels, maar ik prefereer kleinschalige luxe. Ik vroeg Jeroen Trimbos van restaurant Jérôme om tips en hij verwees me direct door naar Hästens & Breakfast. Dat bleek een voltreffer!

Hoeve Strabach

Hästens & Breakfast is een luxe Bed & Breakfast in Hoeve Strabach, zo’n echte Limburgse hoeve die minimaal uit de 14e eeuw stamt. De twee kamers liggen in het gastenhuis van de hoeve en hebben een eigen toegang. Zoals de naam al aangeeft zijn de kamers voorzien van Hästens bedden. Verder hebben ze een ruime badkamer met ligbad, toilet en dubbele wastafel met heerlijk veel afzet-en bergruimte voor toiletspullen. Daarnaast een flatscreen televisie, airco, Nespressokoffiemachine en gratis gebruik van de minibar.
De twee kamers verschillen in oppervlakte, maar zijn beide ruim, voorzien van voldoende kastruimte en van lampjes aan de zijkant van het bed die aangaan zodra je je voeten naast het bed zet. Heel handig en veilig bij nachtelijk toiletbezoek 🙂
Verder valt nog de kunst op, de eigenaren zijn liefhebber van Josef Jan Michnia en het gastenhuis hangt vol met zijn werken.
Bij mooi weer kun je heerlijk luieren op het terras op de binnenplaats dat bij de gastenkamers hoort.

De ontvangst door Henri en Maike Nierman is hartelijk en je wordt gastvrij onthaald met een glas wijn of koffie, al naar gelang het tijdstip van de dag of de wens van de gast.

Aan het ontbijt

Het ontbijt – geserveerd op het door de gast gekozen tijdstip in de mooie en ruime woonkeuken van het gastenverblijf – bestaat onder meer uit diverse soorten vers brood, heerlijke paté, vers fruit, Yante (yoghurt uit Limburg), boerenkazen uit de streek en een paar mooie hammen, vers op de mooie rode snijmachine gesneden door Henri Nierman.

Hästens & Breakfast ligt aan de rand van Valkenburg, dus niet in het drukke centrum. Het ligt weliswaar aan de invalsweg naar het centrum, maar de muren van de eeuwenoude hoeve zijn zo dik dat je binnen vrijwel niets hoort.
De restaurants Jérôme en Hubert Haenen en het centrum liggen op 10 tot 15 minuten loopafstand. Verder is Hästens & Breakfast een goede uitvalsbasis voor tochten door het Zuid-Limburgse landschap.

En de prijs? Voor 125 euro per nacht inclusief ontbijt logeer je hier (met 1 of 2 personen) op topniveau. Er zijn weinig viersterrenhotels waar je voor zo’n nette prijs kunt logeren!

Back To Top