skip to Main Content

Dalauro bed & breakfast in Eyserheide

Ik kwam ze twee jaar geleden tegen op Twitter waar ze opvielen door hun gastvrije tweets: Rob en Laura van Dalauro bed & breakfast in het Zuid-Limburgse Eyserheide. Leuke persoonlijke tweets over hun B&B in een compleet gerenoveerde Limburgse hoeve met zeven kamers. We konden alles volgen, van de zelfgebakken brownies, tot de gerechten die Rob kookt voor de gastentafel
’s avonds en de aanlokkelijke dessertamuses die elke ochtend vroeg met een mooie foto op social media verschenen. Dit alles is nu overigens nog steeds te volgen op Twitter en op Facebook.

Ik werd nieuwsgierig en toen ik de site keek was ik verkocht en zette Dalauro op mijn lijstje. Toen ik bezig was met de voorbereidingen voor een bezoek aan het Zuid-Limburgse wijngoed St. Martinus en Taverne Lambieck in Eys op één dag overwoog ik om bij Dalauro te overnachten. Maar Rob was mij al voor want toen ik via Facebook in gesprek was met Taverne Lambieck over mijn restaurantreservering meldde Rob dat hij op die datum nog net één kamer vrij had. Mooier had het niet kunnen zijn! De reservering was snel geregeld en zo zie je maar weer wat social media voor een bedrijf kan betekenen. In dit geval leverde het twee nieuwe gasten op.


Het is een mooi ritje vanuit het dorpje Eys de berg op naar Eyserheide waar Dalauro ligt. Voor zover je het al niet had krijg je direct een vakantiegevoel. Eyserheide ligt op bijna 200 meter hoogte, boven op een van die prachtige Limburgse heuvels en aan de rand van een stiltegebied. Eyserheide is een gehucht van zo’n 80 inwoners dat hoort bij het kerkdorp Eys (gemeente Gulpen-Wittem).


Dalauro is gevestigd in een oude boerenhoeve die op moderne wijze is gerenoveerd. Het woonhuis van Laura en Rob ligt er aan vast. Geen romantische ouderwetse boerenstijl in Dalauro, maar modern comfort in een mooie oude behuizing waar Laura  en Rob je ontvangen met koffie en die heerlijke zelfgebakken brownies en een persoonlijke boodschap op de kamer.

Onze kamer (kamer 3) grenst aan de binnenplaats met een mooie tuin en is prima van oppervlakte, niet te klein, maar ook geen balzaal. Goed uitgerust met een lekker bed, zitje, afzetruimte en een fijne ruime inloopdouche met ‘rainshower’.

Kleine minpuntjes zijn de onvoldoende afzetruimte bij de wastafel om toilettassen voor twee personen (in ons geval een toilettas en een beautycase) neer te zetten en het geringe aantal kledinghangers, zeker voor mensen die langer blijven dan een paar nachten. Overigens was elders op de kamer voldoende ruimte om de toilettassen neer te zetten, maar het is fijn om ze direct bij de wastafel te hebben.

De prijzen van de kamers doen rond de 100 euro per nacht, inclusief een heerlijk uitgebreid ontbijt met de inmiddels befaamde ontbijtamuse die je vooraf geserveerd krijgt. En het ontbijt wordt aan tafel geserveerd, dus geen gedoe met in de rij staan bij een buffet. Uitslapen kan ook, de ontbijttijden zijn heerlijk ruim.

 

Voor diegenen die ’s avonds niet meer de berg naar Eys afwillen is er een maaltijd volgens het table d’hôte principe voor een bescheiden prijs. Gezellig aanschuiven en genieten van de kookkunsten van Rob. Hij maakt alles zelf en kookt liefst met streekproducten. Die avond aten we wortelsoep met pesto, goed gebraden varkenshaas met Italiaans garnituur en een zalige sinaasappel cheesecake. Alles goed verzorgd, erg lekker en aan tafel voorzien van een informatieve uitleg over de herkomst. Wijnen mag je er zelf bij kiezen, er is keuze uit een aantal rosé, witte en rode wijnen, meest Italiaans.

Tot slot nog een pluim voor de gastvrijheid van Laura en Rob, ze leggen je echt in de watten zonder nadrukkelijk aanwezig te zijn. Een verblijf hier is een aanrader en een mooi uitgangspunt voor trips en wandelingen door Zuid-Limburg en dan met name het gebied tussen Heerlen, Valkenburg en Vaals.
Rest nog te melden dat Dalauro een fijne huiskamer heeft waar je overdag en ’s avonds kunt vertoeven (in de winter is de haard aan) en een sauna en solarium. Op de site staan veel leuke arrangementen, waaronder een aantrekkelijk midweekarrangement: vier overnachtingen voor 135 euro per persoon.

Aanraders voor lekker eten en drinken in de buurt:

  • Bie de Tantes in Eys: gezellig, informeel restaurant met streekmaaltijden en streekbieren.
  • Taverne Lambiek in Eys: knus restaurant zonder kaart, goed eten, alles zelf gemaakt door Jack, hartelijk gastvrouwschap door Nicole.
  • De Leuf in Ubachsberg: tweesterrenrestaurant, eten en drinken op topniveau, ook te reserveren in een arrangement met Dalauro, inclusief breng- en haalservice.
  • Eyserhalte in Eys: foodwinkel met delicatessen, groente, fruit, wijnen (veel Limburgse!) en kookboeken. Ook lunch.

Dalauro op Twitter: @dalauro
Dalauro Facebookpagina

Back To Top