skip to Main Content

Menno Post geeft nieuwe impuls aan De Bokkedoorns

Restaurant De Bokkedoorns in Overveen. Al meer dan 50 jaar een instituut met ruim 20 jaar twee Michelinsterren. Vaste waarde chef Lucas Rive verliet De Bok eind 2012 om voor zichzelf te beginnen en werd opgevolgd door Menno Post, die zo’n 13 jaar de rechterhand van tweesterrenchef Ron Blaauw was.

Ik kom Menno al jaren regelmatig tegen en was benieuwd hoe hij zijn kookstijl geïntegreerd had met die van het – toch wat klassieke – De Bokkedoorns. En ik moet zeggen dat hij dat heel goed heeft gedaan. Zijn basis is de klassieke keuken, wat lichter uitgevoerd, hier en daar een mooi zuurtje en met wat moderne kwinkslagen in de presentatie.
Net niet zodanig rigoureus veranderd dat trouwe gasten worden weggejaagd en modern genoeg om nieuwe, wat jongere, gasten aan te trekken.
Wat bij De Bok is gebleven, is de heerlijke gastbenadering en wijnbehandeling van topsommelier Peter Bruins. Wat een flair en humor heeft deze man die hier al 34 jaar werkt!
En als nu de restaurantzaal nog eens een restyling krijgt, dan kan deze topzaak er voor de komende jaren weer helemaal tegenaan.
Naschrift 11 oktober 2013:  het interieur van de Bokkedoorns is vernieuwd en ziet er zo uit:

Een beeldverslag van de gerechten, dit keer geen uitgebreide beschrijving erbij, ik volsta met de korte notitie dat elk gerecht perfect uitgevoerd was, de juiste cuisson had en een feestje was voor oog en mond. Kortom, ik heb heerlijk gegeten!

Amuses o.a. inktviskroepoek, parel van oester op oesterblad (onder) en een slakje (linksboven).

Salade van kreeft en diverse soorten tomaat.

Paling, rivierkreeftjes,  koolzaadbloempjes.

Coquille onder (doorschijnende) inktvis.

Lam, asperge.

Dropdessert.

Een deel van de friandises, waaronder De Bokkedoorns Bubblegum.

Back To Top