skip to Main Content

Restaurant La Viña Experience Amsterdam

De Riverenbuurt in Amsterdam. Een gezellige buurt met leuke winkels, kroegen, buurtrestaurants en eetcafé’s. Ik kom regelmatig in ’t Vliegertje in de Scheldestraat, een gezellig café-restaurant waar ik meestal de beroemde saté eet. Bij toeval kwam ik terecht bij een ander goed restaurant in de Rivierenbuurt: La Viña Experience in de Maasstraat.

Een leuke zaak, modern en warm ingericht met wit, zwart en grijstinten. In 2011 geopend door Jacqueline Borgers, die toen nog maar 25 jaar was. Zij liet zich voor La Viña inspireren door haar Spaanse schoonfamilie uit het dorp La Viña in het noorden van Spanje en door haar liefde voor eten en wijn. Jacqueline is het gezicht van La Viña en verantwoordelijk voor de wijninkoop en de wijn-spijscombinaties. Een prettige persoonlijkheid waarbij je je direct op je gemak voelt. Haar chef-kok kookt gerechten die gebaseerd zijn op de Spaanse en mediterrane keuken.

La Viña heeft een à la carte kaart met gerechten als gamba´s al ajillo, saltimbocca alla Romana, ravioli met paddenstoel en truffel en churros als dessert. Voorgerechten doen nog geen tientje, hoofdgerechten rond de 20 en desserts rond de 8 euro. Menu’s zijn er vanaf
€ 32,50 voor 3 gangen. Daarnaast is er een kaart met pinchos, die heerlijke Spaanse borrelhapjes.

De pinchos zijn ook onderdeel van de ‘taste mat’: een ‘flight’ van drie wijnen met drie bijpassende pinchos die zijn geselecteerd door wijn- en eetschrijver Cuno van ’t Hoff en Jacqueline Borgers. Op de taste mat is informatie over de wijnen en een proefnotitie van Cuno vermeld. De wijnen en de pinchos vormen een leuke en lekkere mini proeverij, heel geschikt als aperitief of als borrelmoment.

De taste mat kost 15 euro en dat is een fijne prijs voor drie goed gevulde proefglazen behoorlijke wijn met drie lekkere hapjes. Het enige wat je er op zou kunnen aanmerken is dat twee van de drie hapjes (gefrituurde) croquetas zijn , maar een kniesoor die daar op let, want ze waren gewoon erg lekker.

De combinaties:

  • Spanje: Viña Aljibes Albacete sauvignon blanc/chardonnay met croquetas La Viña (ham en kaas)
  • Frankrijk: Domaine Thibert Mâcon-Fuissé chardonnay met croquetas de bacalao
  • Salice Salentino Réserva, Puglia, negro amaro met bruschetta, geconfijte eend en vijgencompôte.

 

Back To Top