skip to Main Content

Restaurant Weingarten, Terlan, Südtirol, Noord-Italië

Na mijn bezoek aan Kellerei Terlan in Terlan at ik bij het vlakbij gelegen hotel-restaurant Weingarten. Op de kaart regionale gerechten als Weinsuppe en Kartoffelgnocchi, maar ook carpaccio en forel. Op de wijnkaart vanzelfsprekend veel wijnen uit Südtirol en voor keurige prijzen, zoals een Weissburgunder classico van Kellerei Terlan voor 15 euro.
Bij mooi weer is lunchen in de tuin van Weingarten een aanrader, maar ook bij minder mooi weer zit je er leuk in de gezellige Stube.

Een fotoverslag van de (à la carte) gerechten die tijdens de lunch op het terras in de tuin op tafel kwamen:

Südtiroler Weinsuppe

De Südtiroler Weinsuppe is een echte specialiteit en wordt gemaakt van bouillon, eigeel, room en een van de wijnen uit Südtirol. Meestal wordt gekozen voor Weissburgunder of Gewurztraminer. In dit geval – het was rond de 30 graden – koos de chef voor Sauvignon Blanc om de soep wat frisser te houden. De soep is vrij zuur en daar moet je wel van houden. Mijn smaak is het niet, maar als je in Südtirol bent moet je hem een keer gegeten hebben.

Carpaccio met asperges, bieslook en bieslookbloempjes

Aardappelgnocchi, asperges, tomaat en pesto

Gnocchi komt in Südtirol in heel veel verschijningen voor. In de zomer veelal met tomaat en in de herfst en winter met kaas of paddenstoelen.

Tong met aardappel

Buchweizen: cake van boekweitmeel gevuld met jam met daarbij ijs

De Buchweizen is ook zo’n typische specialiteit. Cake gemaakt van onder meer boekweitmeel, vaak doormidden gesneden en gevuld met eigengemaakte jam of marmelade.

In Weingarten eet je lekker en zonder al te veel poespas. Het prijsniveau is keurig en dat geldt ook voor de wijnen.

Back To Top