skip to Main Content

Twittable bij ’t Vliegertje in Amsterdam

De volgende twittable dient zich alweer aan: Marcel en Ageeth van café-restaurant ’t Vliegertje in Amsterdam organiseerden voor de tweede keer een twittable. Een groep van circa 25 fans en nieuwelingen kwam samen in dit leuke café-restaurant vlakbij de Rai dat beroemd is om z’n ossenhaassaté en de spareribs.
Voor deze gelegenheid was er een speciaal twittermenu samengesteld met een doorsnede uit de gevarieerde kaart.

Na een lekker glas bubbels buiten op het terras aan de Scheldestraat begint het met een bordje waarop drie kleine voorgerechtjes: coquille op tarte tatin van tomaat, mousse van geitenkaas op een crostini en gerookte eendenborstfilet met appel. Vooral de geitenkaasmousse sprak me aan, die was heerlijk luchtig en lekker van smaak. De eendenborst smaakte lekker fris door de appel en de crème fraîche.

Coquille, geitenkaas, eendenborst (vlnr)

Het volgende gerecht was op de huid gebakken zeebaars op groentenrisotto en kreeftensaus. De zeebaars had een goede cuisson en het velletje was lekker krokant gebakken.

Zeebaars op groentenrisotto en kreeftensaus

Het hoofdgerecht bestond uit de twee beroemde klassiekers van ’t Vliegertje: ossenhaassaté en spareribs. Eerst kwam de saté: een spies met 160 gram heerlijk vlees er aan met pindasaus, barbecuesaus , zoet-zure komkommer en cassavechipjes. Uiteraard met lekkere friet en mayonaise. De ossenhaas had iets korter gegrild mogen zijn, maar was zeker niet te droog.

De beroemde saté

Daarna kwam het tweede hoofdgerecht, de spareribs. De ribjes al losgesneden, zodat ze makkelijk eetbaar zijn. De ribjes waren lekker van smaak, niet te vet en met een smakelijke marinade.

De beroemde spareribs

Tenslotte pralinéparfait met caramelsaus, terrine van sorbetijs met korst van marsepein en kletskop van pistache op een witte chocolademousse. Vooral de terrine sprak me aan, het ijs was  lekker fris en de marsepein lekker luchtig.

Pralinéparfait, terrine van sorbetijs, kletskop op witte chocolademousse (vlnr)

Na een kopje koffie begon de afterparty die duurde tot in de vroege uurtjes van dit leuke café-restaurant vlakbij de Rai.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Leuk initiatief maar ook hier valt het op. Uit eten lijkt tegenwoordig een rodeo van amuses. Prima hoor, maar er is dus niks anders. Dit is het. Chefs, kom eens met een stevige pot die kan bekoren van begin tot eind. Goeie sauzen, pan met aardappelen. En durf eens een pint te adviseren ipv Chateau Iets. Durf eens verder dan je stramien te kijken.

    1. Interessante invalshoek, hoewel juist minder van toepassing op café-restaurant ’t Vliegertje. Ik ben benieuwd naar restaurants die zo’n formule voeren, dus ik hoop op reacties!

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top