skip to Main Content

Twittable met Proeve van Bekwaamheid

Het was 1 april, er was via Twitter een diner georganiseerd en het was geen grap. Daarom  had dit diner de naam ‘#nojoketwittable’. Ditmaal schoof ik aan bij een wel heel bijzondere Twittable: niet in een restaurant, maar in horecaslagerij Fontijn en uitgevoerd door vier studenten van de Cas Spijkers Academie Twente, de opleiding voor culinair toptalent. Ook dit keer was het diner binnen een dag volgeboekt, dat is de kracht van Twitter!

De circa 30 gasten genoten van een heerlijk 7 gangen diner bereid door Ewout van der Kolk en Niek Reichart en geserveerd door Anne Verveld en Jop IJspeert. Zij legden die dag een Proeve van Bekwaamheid af. Wat mij betreft zijn ze daarvoor ruim geslaagd, want ik heb heerlijk gegeten en de bediening en de wijnkeuze was ook erg goed. Het niveau van de bediening en de gerechten kan zich meten met dat van de betere restaurants. Alle lof dus voor deze ambitieuze studenten die al bij topzaken als leerling werken. Het werken bij een topzaak is namelijk een van de voorwaarden om toegelaten te worden tot de Cas Spijkers Academie. Overigens werd Jop IJspeert twee weken na deze avond tweede bij de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprij2 2102, waarbij ik ook aanwezig was.

Gertjan Kiers, de initiator van de Twittable, bedrijfsleider bij Fontijn en wereldberoemd als @demoslager op Twitter en daarbuiten, verzorgde na het aperitief een rondleiding door de slagerij en bracht ons daarna naar het bruine café van Fontijn, dat voor deze gelegenheid was omgetoverd tot restaurant.
Voor mij was het de tweede keer dat ik bij Fontijn was, ik heb er al eens een dag stage gelopen onder de hoede van Gertjan.

Een fotoverslag van de #nojoketwittable:

Fontijn had gezorgd voor een klein aperitiefhapje

Filet Americain met eidooiercrème en gefrituurde kappertjes

Bouillon van nagelhout en soja, kalfswang en quinoa

Twittable pur sang: grote tafels, eten, drinken, twitteren en kletsen

Coquille, bloemkoolcrème, bloemkoolroosjes, beurre noisette en truffel

Spare rib, paksoi, rettich, crème van zoete aardappel

Opperste concentratie in de keuken

Bavette met grgrilde bosui, venkel, meiknol, asperge en babymais

Sukade, gebakken zwezerik, gekonfijte aardappel, biet, knol, selderij, eigen jus met zilverui

Chocoladedessert met structuren van sinaasappel

 

De studenten worden bedankt door hun begeleider en door Gertjan Kiers van Fontijnvlees

Na het diner was er een gezellige afterparty

 

Die nog tot in de late uurtjes doorging

 

Back To Top