skip to Main Content

Twitterlijstjes

Lijstjes. Altijd leuk, zeker als je zelf in zo’n lijstje staat. Voor degenen die het nog niet wisten: ik ben een enthousiast Twitteraar en onderhoud een groot deel van mijn (zakelijke) contacten via Twitter. Ook gebruik ik Twitter als nieuwsbron en als doorgeefluik van nieuws.
In een eerdere blogpost heb ik mijn Twitteraanpak uitgelegd.

De afgelopen tijd stond ik (weer) in een aantal lijsten. Zo sta ik al een tijdje in de Horecatwittergids van Kokswereld. Kokswereld heeft een overzicht gemaakt van de belangrijkste en interessantste horecatwitteraars en in de Top 10 van ‘Media voor de horecaliefhebber’ ben ik inmiddels van een achtste naar een vierde plaats gestegen. Kokswereld bepaalt de Top 10 naar het aantal volgers, het aantal tweets en de relevantie ervan. Daarnaast is het belangrijk dat de informatie van de tweets waardevol is voor de professionele kok.
Bekijk hier de lijst.

Verder worden er regelmatig lijstjes samengesteld van Twitteraars in speciale segmenten, de zogenaamde Twittergidsen. Ik kom voor in de Top 100 van een aantal Twittergidsen: culinair, wijn, restaurant, horeca en Gorinchem.
Hier kun je die lijsten bekijken.

Word je daar nou wijzer van? Nou niet echt. Het streelt wel je ego. In het geval van de Twittergidsen gaat het puur om cijfers: aantal tweets, aantal volgers, aantal keren dat een tweet van je doorgestuurd wordt (geretweet), aantal keren dat iemand aan mij een tweet richt, enzovoorts.
Bij Kokswereld wordt, naast de cijfers, ook de relevantie van de tweets voor het vak meegenomen. En dan ben ik wel een beetje trots op mijn vierde plaats 🙂

Dit bericht heeft 1 reactie

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top