skip to Main Content

Variatie bij restaurant Oker in Den Haag

Het is niet nieuw, een restaurant waar je kunt kiezen uit diverse kleine gerechten in plaats van een menu of een voor- hoofd- en nagerecht. Niet overal pakt dit concept goed uit, maar wel bij restaurant Oker aan de Denneweg in Den Haag. Ik ben er nu een paar keer geweest en het bevalt me goed.

De dinerkaart telt zo’n 20 gerechtjes, die ongeveer het formaat van een tussengerecht hebben. Ze staan op volgorde van smaak op de kaart. Voor een leuke avond met variatie kies je er een stuk of 4 (voor de grotere eter 5) uit en je krijgt een heerlijk diner geserveerd. Er is een aparte nagerechtenkaart, waar ook kaas van Michel en Frédéric van Tricht uit Berchem, België op staat.

Na het aperitief, een heerlijk glas Catalaanse cava brut Conde de Caralt, kwam de gerookte makreelfilet bestrooid met krokante koffie en pistache en appel-knolselderij salade. De makreel was lauwwarm en niet te droog. De crumble van koffie en pistache smaakte er heerlijk bij.

Makreel met aardappel-knolselderijsalade

Vervolgens kwam heilbot op een saus van zwarte bonen, met krokante banaan en macadamianoot en gegrilde prei. De prei was onvoldoende gaar, waardoor het hart vrij stug was, maar verder was het een heerlijk gerecht met een goede viscuisson. Toevallig had ik twee gerechten gekozen met een crumble van noten dus in die zin een was er een doublure, maar als je zelf je menu kunt samenstellen en je je focust op hoofdingrediënten, dan kan je dat overkomen. Ik hou wel van een nootje, dus voor mij was dit geen probleem.

heilbot, krokante banaan en macadamianoot en gegrilde prei

Daarna volgden pannenkoekjes met gekonfijte eend, komkommer, bosui en Hoi Sin saus. Een variant op de pannenkoekjes met Pekingeend, (één van mijn favoriete gerechten in Chinese restaurants) en ook hier was de eend lekker knapperig doordat deze na het confijten krokant gebakken was. Je krijgt de pannenkoekjes, saus en eend apart op het bord, waarna je de pannenkoekjes naar eigen smaak kunt vullen.

Pannenkoekjes gekonfijte eend, komkommer, Hoi Sin saus

Mijn tafelgenoot, die vegetarisch eet,  smulde van onder meer de crudité met kruidenroomkaas, rogge-hazelnootcrumble, bittterbal van wortel en gember en van truffelrisotto met paddenstoelen, parmezaan en rucola. Beide gerechten werden mooi gepresenteerd.

De gerechtjes kosten tussen de 9 en 13,50 euro, waarmee de prijs-kwaliteitverhouding dik in orde is. Erbij dronk ik een Franse Sauvignon Blanc van Montgravet die het goed deed bij alle verschillende smaken.
Bij Oker heerst een leuke, losse sfeer, de attente bediening is jong en het is er altijd druk. De tafels staan relatief dicht op elkaar. Geen locatie voor een romantisch diner voor twee, maar een goede plek om heerlijke gerechtjes te eten in een bruisende ambiance.

Back To Top