skip to Main Content

Bert van Buschbach over de Restaurant Week (2)

Dit is het tweede gastblog van chef Bert van Buschbach, eigenaar van restaurant De Compagnon in Amsterdam. Bert vertelt over zijn ervaringen met de DiningCity Restaurant Week die wordt gehouden van 27 augustus tot en met 4 september 2012. Gedurende die periode tref je hier vrijwel dagelijks zijn gastblog aan. Lees hier de introductie over het hoe en waarom van dit gastblog.

Het wordt saai maar de tweede dag is alwéér goed verlopen! Jammer genoeg is er niks bijzonders gebeurd. We hebben leuke mensen gehad, ze waren verrast over het menu en we hebben vandaag meer tussengerechten verkocht dan gisteren. Ik zie mijn personeel lachen, dus dan is het goed hè?

We hebben vandaag eens nagevraagd wat mensen vinden van het vooruitbetalen en iedereen begrijpt het. Bijkomend voordeel is dat ze het leuk vinden dat ze aan het eind van de avond maar 30 à 40 euro afrekenen, ze hebben dan het idee dat ze een goedkope avond hebben gehad.

Ik zag vandaag een review over ons op de site van DiningCity met een klacht over de uitleg en service van de bediening. Dat is nou jammer want die mensen hebben gisteravond niks gezegd, ze hebben na afloop zelfs nog een tijd gezellig met de bediening bij de bar staan praten. We gaan zo’n klacht natuurlijk wel intern bespreken, maar het was netjes geweest als ze hun klacht gisteravond gelijk aan ons hadden doorgegeven, dan hadden we nog iets kunnen doen.

Op mijn blog van gisteren kwam een reactie van iemand die vooruitbetalen onsympathiek vindt. Daar ben ik het niet mee eens. Uit eten via een Grouponactie betaal je ook vooraf, een auto betaal je vooraf, waarom zou je een gereserveerd menu niet vooraf betalen? We hebben er alles al voor ingekocht en personeel voor ingeroosterd. De mensen die hier komen eten begrijpen dat ze vooraf moeten betalen.
Dat er gisteren zo weinig extra gangen zijn verkocht is toeval denk ik, het heeft voor mijn gevoel niks te maken met de vooruitbetaling zoals diegene denkt. Ik denk dat ze juist meer gaan besteden omdat ze minder hoeven af te rekenen aan het einde van de avond. Iets afschrijven van de creditcard als gasten niet komen opdagen mogen wij niet doen omdat we niet over de pincode beschikken.

Eens kijken of er morgen meer te beleven valt dan vandaag!

Back To Top