skip to Main Content

Bert van Buschbach over de Restaurant Week (1)

Dit is het eerste gastblog van chef Bert van Buschbach, eigenaar van restaurant De Compagnon in Amsterdam. Bert vertelt over zijn ervaringen met de DiningCity Restaurant Week die wordt gehouden van 27 augustus tot en met 4 september 2012. Gedurende die periode tref je hier vrijwel dagelijks zijn gastblog aan. Lees hier de introductie over het hoe en waarom van dit gastblog.

Maandag 27 augustus 2012
“De eerste avond is er doorheen en het ging goed! Op één tafel na is iedereen gekomen, de sfeer was goed en iedereen was aardig. Ik denk dat dat komt omdat de mensen vooraf moeten betalen. De mensen die hier zitten willen hier graag eten want ze hebben vooraf betaald. Ze zijn dus aardig en dat is ook leuk voor de bediening, want die hebben wel eens anders meegemaakt tijdens de Restaurant Week.

We hadden één tafel no-show, ondanks dat er vooraf is betaald. Die mensen gaan we bellen om te vragen wat er aan de hand was.
Wat opviel is de extreem lage besteding. We moeten het nog even goed nakijken, maar bij veel tafels was de extra besteding bovenop de menuprijs maar ongeveer 10 euro en dat is erg laag. We hebben bijvoorbeeld weinig extra gangen verkocht.

Ook bijzonder is dat 82% van reserveringen wordt geannuleerd nadat we een mail hebben gestuurd met de vraag of ze vooraf willen betalen. Dat vind ik wel erg veel. Daarna komen die tafels wel weer vol, maar het is toch wel een hoog percentage.
Wat me ook opvalt is dat er heel veel annuleringen te zien zijn op het Twitteraccount van DiningCity. Ik weet niet of ze die tweets meerdere keren versturen, maar zo gaat het wel erg hard met die annuleringen.

Wel leuk om te zien dat mensen een mening hebben. Vanavond waren er gasten die vonden de zwarte handschoenen van de bediening overdreven. Die gebruiken we bij het indekken van het bestek en het inzetten van warme borden. Die mensen zeiden bij het weggaan dat ze hartstikke goed hadden gegeten, maar dat ze nooit meer kwamen omdat we zo overdreven deden. Je kan het ook niet iedereen naar de zin maken!”

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Reserveren en niet op komen dagen is pas onsympathiek. Het kost handenvol geld dat anders besteed had kunnen worden. En misschien staat een tafel leeg terwijl eerder op de dag nog ‘nee’ verkocht moest worden. Nog meer kosten. @ChefBertus vraagt geen betaling vooraf om te plagen, het aantal annuleringen tijdens RW is hoog. Op het Twitteraccount van RW zie je zowat elke tien minuten wel een annulering voorbij komen. En wat is er nou mis met betalen vooraf? Je ziet dat zo vaak. Vakantiehuisjes, vliegreizen, zelfs met het openbaar vervoer betaal je vooraf. Niets mis mee. Een avondje RW bij de Compagnon is niet bepaald een avondje pizzeria, hoewel je voor het basismenu toch nagenoeg dezelfde prijs betaalt.

  2. Begrijp het vooraf betalen wel, maar vind het onsympathiek. Ik denk dat de lage besteding te maken heeft met de vooruitbetaling. Misschien bevestigen met creditcard?

    1. Dank voor je reactie Ingrid.
      Bert van Buschbach heeft in zijn tweede gastblog – Bert van Buschbach over de Restaurant Week (2) – gereageerd op jouw reactie.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top