skip to Main Content

Bert van Buschbach over de Restaurant Week (6)

Dit is het zesde gastblog van chef Bert van Buschbach, eigenaar van restaurant De Compagnon in Amsterdam. Bert vertelt over zijn ervaringen met de DiningCity Restaurant Week die wordt gehouden van 27 augustus tot en met 4 september 2012. Gedurende die periode tref je hier dagelijks zijn gastblog aan. Lees hier de introductie over het hoe en waarom van dit gastblog.

Gisteren heb ik gesodemieter beloofd. Nou, dat valt tegen want zoals gewoonlijk heb ik weer geen reet beleefd. Toch was het een lastige dag.
Het was extreem druk en er zijn twee nieuwe koks begonnen. We hadden wat tafels lunch en ’s avonds 39 mensen binnen, er kon niks meer bij.
Op 1 september is altijd de leerlingenwissel en dit keer zijn er drie nieuwe koks gestart. Nou ja twee dan, want 1 nieuwe kok schitterde door afwezigheid. We hebben hem meerdere keren gebeld, maar hij neemt zijn telefoon niet op, ik hoop niet dat er niets erg is gebeurd. De andere kok was te laat, dus het was weer even feest vanmorgen om 8 uur toen ze moesten beginnen.

Het blijft een bijzonder evenement zo’n leerlingenwissel. Dat het nou toevallig samenvalt met de Restaurant Week is jammer, maar ik zit er niet zo mee. In de zomer is het rustig en vanaf begin september begint het altijd lekker te draaien, dus deze periode is eigenlijk heel goed voor de Restaurant Week. En het voordeel is dat de nieuwe koks door de Restaurant Week al na een paar dagen goed zijn ingewerkt, omdat ze een paar dagen volle bak achter kun kiezen hebben.

We hadden nog een tafel van drie stellen, waarvan de drie mannen onder protest zaten te eten. Ze hadden wel vooruitbetaald, maar waren het daar niet mee eens, dus ze hebben ons duidelijk laten weten dat ze hier onder protest zaten te eten. Ze vonden het gelukkig wel lekker. Alle gasten van vandaag waren weer super enthousiast en lyrisch, dus daar ben ik heel blij mee.

Het was wel een typische zaterdagavond. Door de weeks hebben we veel zakelijke eters en mensen die gewend zijn om uit eten te gaan. Op zaterdag is dat anders, dat is een minder leuke avond. Er komen dan gasten die minder gewend zijn om uit eten te gaan. Ze scheppen maar op over hun kinderen en kijken elke keer op hun telefoon of ze al gebeld zijn door de oppas. Ze vertrekken vroeg, houden het vaak bij drie gangen en ze vragen veel meer aandacht van de bediening.

Eens kijken wat het zondag wordt, de meesten zullen wel om 6 uur voor de deur staan te trappelen om op tijd klaar te zijn voor Studio Sport.

Back To Top