skip to Main Content

Bert van Buschbach over de Restaurant Week (5)

Dit is het vijfde gastblog van chef Bert van Buschbach, eigenaar van restaurant De Compagnon in Amsterdam. Bert vertelt over zijn ervaringen met de DiningCity Restaurant Week die wordt gehouden van 27 augustus tot en met 4 september 2012. Gedurende die periode tref je hier dagelijks zijn gastblog aan. Lees hier de introductie over het hoe en waarom van dit gastblog.

Onder de gasten hadden we vandaag weer geen sensatie en problemen. Wel is onze computer op hol geslagen, waardoor we een paar tafels te veel binnen hadden. Dat hebben we netjes opgelost en we zijn nu aan het dubbelchecken voor morgen.

We hadden een annulering van een stel dat zou komen eten met vrienden, maar dat stel is uit elkaar gegaan. Dat is vervelend voor die mensen, dus die krijgen hun geld teruggestort, dat hoort er ook bij.
En we hadden nog een mevrouw die niet had aanbetaald en waarvan we dus de reservering hadden geschrapt vorige week. Die vrouw belde vandaag op om te zeggen dat ze maandag niet kwam. Toen wij vertelden dat we haar reservering zelf al hadden geschrapt omdat ze niet had betaald, zei ze dat dat niet de bedoeling was. Maar ze wilde ook niet komen maandag, je hebt er gekke mensen bij hoor!

Je merkt dat het richting weekend gaat, we hebben vandaag heel veel extra verkocht, extra gangen en kaas. We verkopen ook veel wijn. Sara heeft een speciaal wijnkaartje gemaakt met wijnen die bij het menu passen en die 4 tot 4,5 euro kosten. Toen we in het begin meededen met de Restaurant Week verkochten we de wijnen voor de gewone arrangementsprijs van 8 euro, maar daar kregen we veel gezeur mee, omdat de mensen dan ongeveer net zoveel geld aan wijn kwijt waren als aan het menu. Nu doen we dat anders en hebben we tevreden gasten.

Ook vandaag weer veel jonge mensen gehad, alleen een paar ouderen tijdens de lunch. Die jongelui vinden het allemaal leuk, die komen echt om een avond uit eten te gaan. Dit soort dagen met die jongelui is echt veel dankbaarder werken voor de bediening en keuken en dat is heel chill. Maar morgen verwacht ik echt gesodemieter!

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Chef Bertus maakt het spannend met zijn uitsmijter: ” morgen verwacht ik echt gesodemieter”… Zo af en toe een mal tafeltje tussendoor hoort nu eenmaal bij de restaurantweek. daar ontkomen we niet aan….Maar ik wens Chef Bertus en zijn staf toch toe dat dat gesodemieter achterwege blijft.
    Overigens is het vooruit betalen een eigen initiatief van Chef Bertus ?

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top