skip to Main Content

Bert van Buschbach over de Restaurant Week (8)

Dit is het achtste gastblog van chef Bert van Buschbach, eigenaar van restaurant De Compagnon in Amsterdam. Bert vertelt over zijn ervaringen met de DiningCity Restaurant Week die wordt gehouden van 27 augustus tot en met 4 september 2012. Gedurende die periode tref je hier dagelijks zijn gastblog aan. Lees hier de introductie over het hoe en waarom van dit gastblog.

Bert baalt van de consternatie

Wat een consternatie over mijn blog van gisteren zeg! Het regende reacties op Twitter en hier op het blog van AstridsTaste.
Laat ik eerst maar eens een misverstand uit de wereld helpen: ik heb geen bloedschurft aan ouderen en mensen met rollators. Degenen die hebben gereageerd kennen me niet en waarschijnlijk zijn ze niet oud en zitten ze niet in een rolstoel.

Ik heb geen minachting voor ouderen, maar als iemand zijn eigen beker meeneemt dan is dat in eerste instantie even gek voor ons. Maar we zijn ook wel zo gastvrij dat we daar wat wijn in schenken als iemand dat wil. En daar rekenen we niks voor.
Ze vergeten ook vaak te informeren naar rolstoelmogelijkheden. Maar als ze onderaan de trap staan met hun rolstoelen dan tillen we ze gewoon naar binnen hoor.
Ik stel al 15 jaar de hoofdprijs ter beschikking voor de Kerstbingo van een ouderenvereniging hier in de buurt, kunnen die mensen hier lekker komen eten. En ik ben sociaal betrokken, ik heb al jaren lang wajongers enzo in de keuken werken en die vinden mij leuk omdat ik eerlijk ben.

Wat ik raar vind is dat gasten alles over ons mogen roepen op internet en op recensiesites en als je als restaurateur iets zegt is de wereld te klein. Dat vind ik echt belachelijk. Wij moeten politiek correct zijn en mogen niets zeggen, maar anderen wel.
Dus de hamvraag van vandaag is: waarom moeten wij als restaurateurs politiek correct zijn, terwijl gasten alles over ons mogen zeggen?

Als ik het raar vind dat mensen niks te drinken bestellen in een restaurant dan vinden ze dat gek. Maar wij zijn er niet om vliegen te vangen, wij moeten toch ook geld verdienen om ons personeel en de hypotheek te betalen? Ik heb vanuit de horeca veel positieve reacties gekregen, voor veel collega’s was het heel herkenbaar.

Nou zou ik bijna nog vergeten om te melden hoe het vandaag was op de een na laatste dag van de Restaurant Week. De dag was chill, heel veel jonge mensen, het ging lekker, het was gezellig en er was geen gesodemieter, zoals hier en op Twitter!

Back To Top