skip to Main Content

Meneer van Dijk, Waalwijk

Onlangs at ik bij Meneer van Dijk in Waalwijk. Een erg aardige man en hij kookt nog lekker ook. Maar wat moet die man op dit culinaire blog? Nou, omdat Meneer van Dijk een bistro is. In een modezaak nog wel. Bistro Meneer van Dijk is een eerbetoon aan de oprichter van Kleedingmagazijn Van Dijk in Waalwijk, een charmante en bevlogen ondernemer.

Handgevormde metrotegeltjes, leren banken, bistrostoeltjes, Art Decolampen, dat zijn de hoofdingrediënten van de inrichting. Echt bistro dus!

Je kunt er terecht voor een kop koffie of een glas wijn, maar de kaart biedt zoveel meer: salades, warme gerechten, charcuterie van slagerij Van Roessel uit Waalwijk, belegd brood van Desemenzo, kaas van Van Tricht uit België en patisserie van La Fève uit Maastricht. Kortom, kwaliteit.

Ik proefde de charcuterie en de steak tartare en beide waren zeer geslaagd. De charcuterie goed gevarieerd en erg lekker, vooral de gerookte worst sprong er uit. Erbij heerlijk zuurdesembrood van Desemenzo, cornichons en goed gemarineerde tomaatjes.

De steak tartare lekker op smaak gebracht en voorzien van een garnituur van knisper verse salade, heerlijke gebakken aardappeltjes en ketchup in een grappig wit tubetje midden op het bord geplaatst.

Ik at bij toeval dus twee keer vlees van Van Roessel, maar wat boft Waalwijk met zo’n topslager!

Meneer van Dijk wordt uitgebaat door Restaurant Hugo in Waalwijk en dat maakt me nieuwsgierig naar wat Hugo serveert, want wat zij hier met Meneer van Dijk neerzetten is gewoon goed.

Meneer van Dijk is geopend tijdens winkeltijden, met uitzondering van maandag. Mannen die door hun vrouw worden meegelokt naar modezaak Van Dijk – 1700 vierkante meter beleving met dames-, heren-, schoenmode en nog veel meer in het hogere segment –
kunnen nu met een gerust hart meegaan en neerstrijken bij Meneer van Dijk!

Back To Top