skip to Main Content

Restaurant Chique presents halve finalist Junior MasterChef Owen

Een speciale avond bij restaurant Chique in Alphen aan den Rijn: Owen, een van de deelnemers aan Junior MasterChef was gastkok. De chefs van Chique hadden in overleg met de elfjarige Owen een speciaal menu samengesteld dat bestond uit een aantal van Owens Junior MasterChef gerechten en Chiquegerechten.
Het werd een leuke avond, waarin we Owen in actie konden zien in de open keuken van Chique.

Owen bereidde zijn gerechten niet alleen samen met Ferry Wijsman en Jac-Benny Cok, maar hij serveerde ze ook aan de gasten en voorzag ze aan tafel van een toelichting.

We trapten de avond af met wat lekkere hapjes bij het aperitief, waaronder een ijsje van wortel en geitenkaas en een lekkere frisse bouillon van tomaat, basilicum, bosui en knoflook. De bouillon grappig geserveerd in een injectiespuit die je in je mond moest leegspuiten.

Daarna volgde een amuse van ingelegde koolsoorten als broccoli, zuurkool en rode kool op een crème van gerookte bloemkool. Heerlijk! Ook bij Chique zijn de aperitiefhapjes en amuses vegetarisch, een trend die al een tijd gaande is en die mij wel bevalt.

Ook in het voorgerecht speelt groente de hoofdrol. Een ‘raw’ gerecht met verschillende soorten gezuurde biet, waaronder rode biet en ravioli van gele biet. Erbij appelcompote als zoet-zure tegenhanger en wat Apple Blossom (de roze hartvormige bloemetjes op de foto) dat de smaak van groene appel heeft. Een echt werkgerecht, waarbij je lekker veel te kauwen hebt. Heel smakelijk!

Dan het gerecht waarmee Owen in Junior MasterChef indruk maakte op tweesterrenchef Ron Blaauw en dat voor de gelegenheid in Chiquestijl werd aangepast: roti met kip, aardappel, pompoen en een gefrituurd ei. Een gerecht met veel smaak en erg lekker. Goed gedaan Owen!

Het hoofdgerecht bracht huzarensalade in losse componenten, naar een idee van Owen. Ook dit gerecht werd in een Chiquejasje verpakt en geserveerd met runderwang, flan van wortel en balkenbrij. Een geslaagd geheel, de huzarensaladecomponenten wortel en augurk fris, de saus romig, de balkenbrij krokant gebakken en het vlees mooi gegaard.

Als prédessert volgt weer een Chiquegrapje: een sigaar van witte en bruine chocolade gevuld met Lime. De as bestaat uit witte chocolade met wat zout.

De finale is een appeldessert bestaande uit een Tarte Tatin van appel, ijs van appel, zuur van appel en popcorn. Ook hier weer een mooie frisse combinatie van zoet en zuur.

Door het speciale Junior MasterChef menu heb ik niet volledig de keuken van Chique kunnen ervaren, maar ik heb er wel een goede indruk van gekregen. Chef Ferry Wijsman en zijn brigade koken in hun open keuken met verstand van zaken en vooral met verstand van groente. Moderne technieken en opmaak worden gecombineerd met klassieke bereidingswijzen en het gebruik van groente, waarmee gerechten ontstaan die veel smaak hebben en goed verteerbaar zijn.
Eigenaren Michelle en Roy Monfils treden de gast op een prettige en gastvrije manier tegemoet en dragen daarmee bij aan een fijne verzorgde avond daar in Alphen aan den Rijn.

En Owen? Die kanjer heeft de halve finale van Junior MasterChef bereikt, echt een super goede prestatie die ik hem niet nadoe. Gefeliciteerd Owen, we gaan vast nog veel van je horen!

Back To Top