skip to Main Content

De Boer Op

Al jaren organiseert restaurant Kok & De Bruin uit Tricht in de zomer een serie openluchtdiners: ‘De boer op’. Meestal vinden ze plaats op landgoed Palmesteyn in het Betuwse plaatsje Deil. Palmesteyn is ook de merknaam van het vlees van het Blonde d’Aquitaine rund dat hier gefokt wordt. Ook deze zomer is Palmesteyn weer de locatie van 6 diners op een aantal zaterdagen en zondagen in juli.

Dineren in de half open stal bij de koeien

Deze keer stond ‘De boer op’ in het teken van Frankrijk. Gastchef Laurent Schandrin (hierboven op de foto), afkomstig uit de Franse Elzas, had een heerlijk menu gemaakt met Tarte Flambée, Steak Tartare, Kreeft, Entrecôte met Béarnaisesaus, kaas en een
chocolade-peer dessert. De Tarte Flambée werd gegaard in de buitenoven en de kreeft en entrecote op de BBQ. Bijpassende wijnen erbij en smullen maar!

Kreeft op de BBQ

Entrecote, Béarnaisesaus, gepofte aardappel

Als het mooi weer is wordt er onder de kersenbomen gedineerd, dit keer was het wat frisjes en dan is de halfopen stal een uitkomst. De tafels zijn mooi gedekt en staan opgesteld naast de koeien. In dit geval naast de stieren, gelukkig zat er een hek tussen. Terug naar de natuur dus!

Dineren bij de koeien

Helaas is Kok & de Bruin definitief gesloten.

Back To Top