skip to Main Content

Twitterdiner in restaurant De Molen

Hoe krijg je 80 twitterende horecamensen bij elkaar in een sterrenrestaurant? Door ze via Twitter uit te nodigen! Chefkok Wouter van Laarhoven van restaurant De Molen in Kaatsheuvel (1 Michelinster, 15 punten GaultMillau en Lekker top 100) had op Twitter het initiatief genomen om een avond speciaal voor zijn vakgenoten te koken. Naast Wouter, stonden patron-cuisinier Mart Scherp van restaurant Scherp in Middelburg en bakker Edwin Klaasen van Desem Enzo aan de wieg van dit twitterevenement.
In no-time waren de 80 beschikbare plaatsen gereserveerd door mensen uit de restaurantwereld, toeleveranciers en anderen met passie voor de horeca.

Na drie amuses, waaronder een heerlijke oesteramuse en een hotstone tafelbereiding van hoender , volgenden 5 gerechten met bijpassende wijnen.

Amuse van oester

Hotstone tafelbereiding hoenderamuse

De Unagi (Japanse zoetwaterpaling) met structuren van rode biet en ponzu was niet alleen een plaatje, maar smaakte ook erg lekker. Ook de rode poon met kwartelei, goudblad, groene asperge, bloemkool en zomertruffel viel in de smaak. De gestoofde varkenswang met cashewnoot, komijn, ingelegde citroen en mousseline van aubergine sprak me minder aan, maar het hoofdgerecht van Anjouduif met meiknol, knoldelderij, gefrituurde polenta en ras el hanout was erg smakelijk. De duif had een goede cuisson.

Voorgerecht van gelakte paling met biet

Tussengerecht rode poon, kwartelei, goudblad, groene asperge, bloemkool en truffel

De bijpassende wijnen kwamen uit Frankrijk, Chili en Nieuw-Zeeland.
De bediening onder leiding van gastheer Jerry van der Pluijm opereerde prettig en vakkundig.  Als surprise-act verscheen later op de avond een Italiaanse zanger die al snel de handen op elkaar kreeg. Na het diner was er een gezellige afterparty , die pas tegen het ochtendgloren eindigde.
Voor de de keukenbrigade en andere geïnteresseerde koks was er nog een messendemonstratie verzorgd door Koksmesexpert Roderick Rijsdam.

Koksmesdemo door Roderick Rijsdam (in 't zwart)

Bij een twitterdiner mogen de gangbare fatsoensnormen worden losgelaten, met als gevolg dat er zo’n tachtig smartphones op de tafels lagen en vrijwel iedereen er lustig op los twitterde. Dat het twitterdiner zijn naam eer aandeed, blijkt wel uit het feit dat het onderwerp ‘#twitterafel3juli’ op Twitter die avond ‘Trending Topic’ was. Dat houdt in dat in Nederland over dit onderwerp op enig moment het meest is getwitterd.

Het was een zeer geslaagde en goed georganiseerde avond! Vrijwel alle aanwezigen waren vol lof en enthousiast over wat Wouter, Jerry en hun brigades hebben neergezet. Topgastronomie, twitter en Brabantse gezelligheid zijn de samenvattende kernwoorden om de avond te beschrijven.
Welk restaurant volgt?

Lees hier het artikel dat ik als redacteur van Alle Toprestaurants.nl heb geschreven over deze avond.

Back To Top