skip to Main Content

In de Top 10 van meest belangrijke horecatwitteraars

Goh, ben ik zomaar de top 10 binnengedenderd  van de meest belangrijke en interessante horecatwitteraars. Het gaat om de categorie ‘Media voor de horecaliefhebber’.

De internetsite Kokswereld.nl maakt sinds 2011 om de paar maanden een overzicht van de meest belangrijke horecatwitteraars (twitteraars worden ook wel tweeps genoemd). De ranking wordt bepaald aan de hand van het aantal tweets, aantal volgers en relevantie voor het vak. Met name op dat laatste ben ik het meest trots. Hier leg ik graag mijn twitteraanpak uit.

Vanuit mijn twitteraccount @AstridsTaste communiceer ik grofweg over twee sporen: 1. nieuws en informatie vanuit AlleToprestaurants.nl, waarvoor ik redacteur ben en 2. andere culinaire zaken die mijn interesse hebben of culinaire avonturen die ik beleef.
Categorie 2. is heel gevarieerd. Het kan bijvoorbeeld gaan om restaurantbezoek, wijnproeverijen,  iets wat ik thuis eet of drink of een bezoek aan een horecatoeleverancier of horecaevenement.

Verder retweet (= doorsturen) ik tweets van anderen die ik interessant vind voor mijn volgers. Daaronder vallen ook vacatures of iemand die werk of een opdracht zoekt. Restaurateurs weten me vaak te vinden als ze (toekomstige) vacatures hebben en andersom laten werknemers het me weten als ze een andere baan zoeken. Door mijn grote netwerk probeer ik mensen met elkaar te verbinden en niet alleen op vacaturegebied.
Ook geef ik ongevraagde communicatieadviezen. Ik ben tenslotte niet voor niets communicatieadviseur. Zo vind ik bijvoorbeeld dat een bio (profiel) op Twitter ingevuld moet zijn. Zo weet je of een tweep interessant is om te volgen. Het is een gemiste kans als je je bio niet hebt ingevuld en daarbij maakt het niet uit of je een bedrijf hebt of niet.

Interactie is belangrijk. Een tweet die aan mij gericht is met een vraag of opmerking beantwoord ik in principe altijd. Tenzij ik er een stuk of 100 per dag krijg over hetzelfde onderwerp, dan volsta ik met 1 of meerdere algemene tweets.

Bij het twitteren probeer ik zo zorgvuldig mogelijk te werk te gaan. Respect en liefde voor de horeca (met name restaurants en toeleveranciers) zijn altijd uitgangspunten. Wat niet geschikt is voor het openbare Twitter, gaat via een Direct Message.
En regelmatig klets ik ook lekker zinloos op Twitter. Gesprekjes met gezelllige twittervrienden die heeeeerlijk nergens over gaan. Want dat moet ook kunnen!

Hier kun je de verschillende Top 10’s  van Kokswereld vinden. ‘Mijn’ categorie is het tweede lijstje van boven: ‘Media voor de horecaliefhebber’.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Heb je blog weer eens bijgelezen. Mooie foto’s Ron Blauw: maakt nieuwsgierig en een
    leuk, lezenswaardig twitter verhaal zeg. Dat je nog tijd hebt om te schrijven met al die diners die je, naar me schijnt, twee keer per dag moet afwerken naast allerlei andere eetgelagen. Groet Hubert

  2. Hoi Astrid, erg leuk om te lezen hoe 1 van mijn meest actieve en fanatieke tweeps zich beweegt op Twitter! En respect voor jouw respect voor restaurants en restaurateurs!
    Wie weet tot zondag….

    1. Dankjewel voor je leuke reactie Jacqueline! Ik hoop je zondag bij de Bocuse d’Or twittable in restaurant De Knip zeker te ontmoeten.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top