skip to Main Content

Introductie gastblogger chef Bert van Buschbach

Van 28 augustus tot en met zeker 5 september tref je hier vrijwel dagelijks een gastblog aan van chef Bert van Buschbach, eigenaar van restaurant De Compagnon in Amsterdam. Bert vertelt daarin over zijn ervaringen met de DiningCity Restaurant Week die wordt gehouden van 27 augustus tot en met 4 september 2012.

Tijdens de Restaurant Week kunnen gasten reserveren voor een 3 gangen menu voor de speciale prijs van 27,50 euro. Sterrenrestaurants mogen 10 of 20 euro extra vragen als zij 1, respectievelijk 2 Michelinsterren hebben.

De Compagnon doet dit jaar weer mee met de Restaurant Week, na een tijdje verstek te hebben laten gaan. Bert kon niet meer leven met een aantal vervelende gevolgen van de formule van de Restaurant Week en spuide zijn ongezouten kritiek in het openbaar, onder meer via Twitter.
Zo waren de vele annuleringen en no-shows hem een doorn in het oog. Gasten reserveerden op voorhand voor meerdere restaurants en verschenen in één restaurant, zonder de andere te annuleren. Het gevolg was dat de andere restaurants met lege tafels zaten die ze hadden kunnen vullen als de gast vooraf had geannuleerd. Zijn kritiek werd gedeeld door veel restaurateurs, waarna DiningCity met hen en met Bert in gesprek ging en waarbij DiningCity Bert uitdaagde om oplossingen te bedenken.

Een van die oplossingen is het vooraf betalen door de gast om no-shows en annuleringen tegen te gaan. Bert mag nu – als enige restaurateur – met zijn oplossing gaan proefdraaien: gasten die bij De Compagnon voor de Restaurant Week reserveren moeten uiterlijk zeven dagen vooraf de menuprijs van 27,50 euro betaald hebben.
Hoe het Bert vergaat tijdens de Restaurant Week en hoe de reacties van de gasten zijn kun je hier lezen vanaf 28 augustus. Stay tuned!

Back To Top