skip to Main Content

Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2017 (4)

Logo Nationale Hennessy GastvrijheidsprijsIn deze serie volg ik de deelnemers en de jury van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2017 (NHGP) voor jong bedieningstalent tijdens de verschillende proeven in de aanloop naar de feestelijke uitreiking op 30 oktober 2017. De introductie en achtergronden van de wedstrijd kun je hier lezen.

 

Sheryll de Valk Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs NHGP 2017Deze keer: de praktijkopdracht van Sheryll de Valk, deelnemer namens Fine Eastern Restaurants en werkzaam als bedieningsmedewerker bij restaurant Golden River in Laren, waar ook de praktijkproef plaatsvindt. De 20-jarige Sheryll werkt al vanaf haar 16e jaar bij Golden River. Dat doet ze naast haar studie Bachelor Global Sustainability Science aan de Universiteit van Utrecht, waar ze het tweede jaar volgt. Lees hier meer over Sheryll.

Ik ben die avond de eerste van de groep en Sheryll heet me samen met eigenaar Hemmy Wong hartelijk welkom en biedt alvast een glas water aan terwijl ik wacht op de juryleden. Er is gezorgd voor een ronde tafel, waarop een kaartje met het speciaal samengestelde menu voor de praktijkproef. Kijk, dat is fijn!

We trappen af met twee verschillende dim sum en gestoomde oesters met zwarte sojabonen. Sheryll laat die avond een aantal tafelbereidingen zien, te beginnen met geroosterde Pekingeend die aan tafel wordt aangesneden en geserveerd wordt in een flensje. Hemmy Wong snijdt de eend en Sheryll zorgt ervoor dat de heerlijke stukjes eend samen met hoisinsaus en verse groenten in de flensjes worden verpakt. De Pekingeenden van Golden River zijn een specialiteit en tot ver buiten Laren bekend.
Erna volgt nog een bereiding van Pekingeend: heel fijngesneden en verpakt in ijsbergsla. Allemaal erg lekker en vakkundig bereid.

Hemmy Wong en Sheryll de Valk Golden River Laren NHGP 2017

Hemmy Wong en Sheryll de Valk

Elke kandidaat moet tijdens de praktijkproef minimaal 1 maal Hennessy Cognac verwerken in een gerecht of drank. Sheryll koos voor een gerecht, ze voegde Hennessy VSOP toe aan maissoep met krab. Het resultaat was een mild-pittige soep met de zoetheid van mais, de delicate smaak van krab en de warme gloedvolle smaak en aroma’s van de VSOP. De soep werd aan tafel in de kommen gedaan en na het uitserveren door Sheryll voorzien van de Hennessy Cognac.

Sheryll de Valk NHGP 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

We vervolgen de avond met diverse andere specialiteiten van Golden River als gestoomde tarbot met verse gember en lente-ui, teppan beef met kruidige zwarte sojabonensaus, seizoensgroenten en paddenstoelen in oestersaus en een dessert met spekkoek, soesjes, pisang goreng, ijs en vruchten.
Wat mij die avond opviel was de rust en de techniek waarmee Sheryll de tafelbereidingen uitvoerde. Daarnaast het wijnbeleid: hier geen wijnarrangement, maar een witte en een rode wijn, waarbij Sheryll na de voorgerechten de jury telkens de keuze liet tussen wit of rood.

Tarbot Golden River NHGP 2017

Gestoomde tarbot met verse gember en lente-ui

Deze keer bestond de jury uit:
* Cees Helder (voorzitter Les Patrons Cuisiniers en SVH Meesterkok).
* Lex Gasseling (voorzitter Gastronomische 4 en General Manager Restaurant RIJKS* Amsterdam).
* Ruben van Dieten (horeca-ondernemer en chefkok).
* Remon van de Kerkhof (sommelier bij restaurant De Treeswijkhoeve** en SVH Wijnmeester).

Jury in Golden River voor NHGP 2017

V.l.n.r. Remon vd Kerkhof, Cees Helder, Ruben van Dieten en Lex Gasseling

Volg de NHGP ook op Twitter en Facebook.

Disclaimer
Als verslaglegger maak ik geen onderdeel uit van de jury. Voor zover ik een mening geef over een kandidaat, gerechten of dranken is dit niet de mening van de jury. De kwaliteit van de maaltijd en dranken als wijn en koffie maakt geen onderdeel uit van de beoordeling van de jury. De jury beoordeelt o.a. de verrichtingen aan tafel, kennis van wijn en producten, houding, persoonlijke verzorging, communicatieve vaardigheden en initiatief.

Lees hier over de introductie en achtergronden van deze wedstrijd.
Lees hier over de praktijkproef van kandidaat Liz Barents.
Lees hier over de praktijkproef van kandidaat Charlie van Hamersveld.
Lees hier over de praktijkproef van kandidaat Achraf Tmim.
Lees hier over de finale en de bekendmaking van de winnaar.

Back To Top