skip to Main Content

Ondernemen op hakken

Regelmatig krijg ik de vraag: “Wat doe jij nou eigenlijk precies voor werk?” Dan leg ik uit dat ik met mijn bedrijf AstridsTaste voor de horeca werk. Ik help de horeca, de horecatoeleveranciers en bedrijven die met eten, drinken, koken en gastronomie te maken hebben met de externe communicatie, het vergroten van de bekendheid, marketing, social media, teksten en met nog veel meer.

Daarnaast werk ik vanuit mijn bedrijf als freelance redacteur. Zo schrijf ik bijvoorbeeld nieuwsberichten voor de restaurantsite Alle Toprestaurants, artikelen voor een horecavakblad en ben ik trendredacteur voor een horecablad.
En verder kennen veel mensen mij van dit blog waarop ik mijn culinaire avonturen beschrijf.

Met Geert-Jan Vaartjes tijdens Tweetjam 7

“Jij eet volgens mij elke dag buiten de deur”. Dat krijg ik ook vaak te horen, met name omdat ik via Twitter, Facebook, Foodspotting en dit blog veel over restaurantbezoek deel. Laat ik dat beeld dan maar direct bijstellen: ik eet niet elke dag buiten de deur. Feit is wel dat ik als redacteur voor horecamedia en als gastronomisch blogger met een veelgelezen blog en een groot social mediabereik nu eenmaal veel uitnodigingen krijg voor perslunches/diners en culinaire evenementen. Voor zover het functioneel is en ik er tijd voor heb ga ik daar regelmatig op in. Zo’n bezoek kan leiden tot een artikel of blogpost en ik blijf op de hoogte van de trends en ontwikkelingen, wat een must is voor mijn werk als (trend)redacteur en als communicatieadviseur voor de horeca. En vanzelfsprekend onderhoud en vergroot ik mijn netwerk ermee.

Daarnaast kom ik voor mijn werk als communicatieadviseur en redacteur voor de horeca ook regelmatig in restaurants, want dat zijn mijn opdrachtgevers. En er zijn restaurateurs met wie ik – los van communicatieadviezen – spar over bijvoorbeeld een menu, een gerecht, een probleem dat ze hebben of bij wie ik gezellig op de koffie kom omdat ze hun bedrijf aan me willen laten zien. Kortom, ik sta zeer regelmatig met mijn hoge hakken in een restaurant(keuken).

Onlangs beantwoordde ik voor de online ondernemerssite ‘Ondernemen op hakken’ vijf vragen over ondernemen. Lees ze en je leert me nog beter kennen!

 

Foto nemen en tweeten bij de lancering van de Limburgse Kruisboomwijn

 

Back To Top