skip to Main Content
+31 (0)6 14 230 560 astrid@astridstaste.com

Ondernemen op hakken

Regelmatig krijg ik de vraag: “Wat doe jij nou eigenlijk precies voor werk?” Dan leg ik uit dat ik met mijn bedrijf AstridsTaste voor de horeca werk. Ik help de horeca, de horecatoeleveranciers en bedrijven die met eten, drinken, koken en gastronomie te maken hebben met de externe communicatie, het vergroten van de bekendheid, marketing, social media, teksten en met nog veel meer.

Daarnaast werk ik vanuit mijn bedrijf als freelance redacteur. Zo schrijf ik bijvoorbeeld nieuwsberichten voor de restaurantsite Alle Toprestaurants, artikelen voor een horecavakblad en ben ik trendredacteur voor een horecablad.
En verder kennen veel mensen mij van dit blog waarop ik mijn culinaire avonturen beschrijf.

Met Geert-Jan Vaartjes tijdens Tweetjam 7

“Jij eet volgens mij elke dag buiten de deur”. Dat krijg ik ook vaak te horen, met name omdat ik via Twitter, Facebook, Foodspotting en dit blog veel over restaurantbezoek deel. Laat ik dat beeld dan maar direct bijstellen: ik eet niet elke dag buiten de deur. Feit is wel dat ik als redacteur voor horecamedia en als gastronomisch blogger met een veelgelezen blog en een groot social mediabereik nu eenmaal veel uitnodigingen krijg voor perslunches/diners en culinaire evenementen. Voor zover het functioneel is en ik er tijd voor heb ga ik daar regelmatig op in. Zo’n bezoek kan leiden tot een artikel of blogpost en ik blijf op de hoogte van de trends en ontwikkelingen, wat een must is voor mijn werk als (trend)redacteur en als communicatieadviseur voor de horeca. En vanzelfsprekend onderhoud en vergroot ik mijn netwerk ermee.

Daarnaast kom ik voor mijn werk als communicatieadviseur en redacteur voor de horeca ook regelmatig in restaurants, want dat zijn mijn opdrachtgevers. En er zijn restaurateurs met wie ik – los van communicatieadviezen – spar over bijvoorbeeld een menu, een gerecht, een probleem dat ze hebben of bij wie ik gezellig op de koffie kom omdat ze hun bedrijf aan me willen laten zien. Kortom, ik sta zeer regelmatig met mijn hoge hakken in een restaurant(keuken).

Onlangs beantwoordde ik voor de online ondernemerssite ‘Ondernemen op hakken’ vijf vragen over ondernemen. Lees ze en je leert me nog beter kennen!

 

Foto nemen en tweeten bij de lancering van de Limburgse Kruisboomwijn

 

Dit bericht heeft 11 reacties
 1. Mooi stuk om te lezen…. Met plezier volg ik je op social media…niet alleen over de zeer interessante (wijn)weetjes en restaurant tips, maar omdat het altijd zo fijn leest! Super.

 2. Hoi Astrid,
  Natuurlijk wist ik het al dat het zo werkt. Maar toch heeeel erruug goed dat je dat op deze manier nog eens nader toelicht.
  Jouw en mijn vak moeten gezien worden als een soort van missiewerk wat wij hier in ons kikkerlandje op culinair vlak weten klaar te spelen. Op het vlak van authentieke Streekproducten tot en met de bereidingen en het consumeren ervan. Iets waar we trots op mogen zijn. En dat dragen graag wij graag met bezieling uit. En ja … Lekker eten en drinken hoort daarbij. We zitten immers niet in de metaalsector.

  Groeten Balth.

  1. Mooi verwoord Balth! Grappig dat ik ook een ‘actiefoto’ van mezelf op de ZZ6 bij het ophalen van de eerste Oosterscheldekreeft gedachten had bij deze blogpost. Uiteindelijk is ie afgevallen, maar hij staat onderaan deze blogpost: https://astridstaste.com/?p=1694

 3. Ik deel meestal de artilelen/columns op mijn facebook page http://www.facebook.com/roetert-gastronoom.
  Ook dit artikel ga ik delen op FB, omdat ik bewondering heb voor de wijze van schrijven en presenteren van actuele onderwerpen en innovatie binnen de gastronomie.
  Veel succes met de komende columns in de komende periode…………

  Vriendelijke en gastronomische groet,
  Bert Roetert

 4. Hahaha jij gaat mij inhalen!!! Handig als ze vragen wie wat Astrid is en doet!

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top