skip to Main Content

Tweetjam3: Cook on the wildside

Op  17 oktober werd bij de Cas Spijkers Academie in Boxmeer de derde versie van de Tweetjam gehouden. Bij dit evenement bereiden teams van jonge koks in opleiding aan de Cas Spijkers Academie en professionele koks gerechten. Elk team bestaat uit een jonge en een professionele kok die een black box met ingrediënten krijgen uitgereikt. Bij deze Tweetjam, met de titel ‘Tweetjam3  goes Wild’,  was wild het hoofdingrediënt.
Ik was er bij en voor AlleToprestaurants.nl heb ik een verslag van dit super leuke evenement gemaakt, dat je hier kunt lezen.

Het is voor de derde keer dat Koppert Cress dit evenement organiseert en dat doen ze goed. Het jammen door ervaren koks samen met jong kooktalent, de kruisbestuiving die dat oplevert, de inzet van nieuwe media en de samenwerking met horecaleveranciers die topproducten brengen, alles versterkt elkaar.
De tweetjam is daarom goede PR voor het koksvak en de restaurantwereld.

In de categorie food & drinktoeleveranciers deden dit keer onder meer mee: Yama Food, Desemenzo, Ruig, Rungis, De Eenhoorn, Verstegen kruiden, Il Feudo, Vanilla Venture, InBev/Hertog Jan, SVBE, Reypenaer en Casa Foresta. Een mooie line-up van leveranciers met hoogwaardige producten.
Daarnaast verleenden onder meer Culinaire Saisonnier, Big Green Egg en Dreams of Magnolia hun bereidwillige medewerking.
Speciale vermelding verdienen Wim Winkel, Culinair Adviseur bij Hanos en ‘bakkertje’ Edwin Klaasen van Desemenzo die beide als chef een leerling kok onder hun hoede hadden en eveneens een mooi en lekker wildgerecht presenteerden.
Daarbij moet wel vermeld worden dat Wim Winkel in een vorig leven chef was bij topzaken, maar dat Edwin Klaasen geen professionele kokservaring heeft.

Gecombineerd met het hoge niveau van de opleiding aan de Cas Spijkers Academie en het niveau van de ervaren koks, levert de Tweetjam een resultaat op waar alle betrokkenen trots op kunnen zijn.

In aanvulling op het tekstverslag op AlleToprestaurants.nl volgt hier een fotoverslag.

Klooster Elsendael, zetel van de Cas Spijkers Academie

Tweetjam3 goes Wild

Heel veel cressen!

Michiel van der Spek van Koppert Cress bereidt voor

De black box mag uitgepakt worden.

Wat zit er in de black box?

De inhoud van een black box

Wildtableau

Interactiviteit

Leendert Scholtus (chef De Echoput) aan de kangaroe

Marcel de Leeuw (Mint Hotel) licht toe aan Eric Miete van Koppert Cress

Pim Verhees (Klooster Elsendael)

Edwin Klaasen (Desemenzo) en Roy de Gier (Savelberg)

Hoe gaat het hier?

Twee Big Green Eggs in bedrijf

Geconcentreerd aan het werk

En dan volgen hier de eindresultaten:

Konijn

Eend

Hert

Kangaroe

Patrijs

Haas

Hertenkalf

Wild zwijn

Dit bericht heeft 6 reacties
    1. Dankjwel Ad, het was ook een inspirerende omgeving en alle koks straalden kunde en passie voor het vak uit, dus heerlijk om te doen.

  1. Zie veel mooie ingrediënten en prachtige composities maar lees bij het eindresultaat uitsluitend dierennamen
    Zou het zo leuk vinden als iemand eens een vegetarisch gerecht er bij zou zetten

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top