skip to Main Content

Uit eten via Social Media

Op deze plaats schrijf ik regelmatig over de Twittables (of Twitterdiners) die ik bijwoon. Wat is dat nu precies, hoe werkt het en welke restaurants hebben al eens zo’n diner gegeven?
Voor de site Alle Toprestaurants.nl heb ik onlangs een analyse gemaakt over dit onderwerp en die kun je hier lezen.

Kenmerk van deze diners is dat Social Media als Twitter, Facebook en LinkedIn gebruikt wordt om mensen te bereiken en bij elkaar aan tafel te brengen.
Een ander initiatief dat mensen bijeen brengt die van lekker eten op niveau houden is Culitour. Opgericht door Clemens Schalkwijk en Patrick van Vliet, twee mensen werkzaam in de horeca en met hart voor de horeca.
De Culitour is een culinaire tour door Nederland waarbij elke maand een groep van circa 20 deelnemers door middel van een diner kan kennismaken met een restaurant. Het positief belichten van de deelnemende restaurants en de horecabranche staat bij Culitour, dat overigens een stichting is, voorop. Promotie van de diners vindt onder meer plaats via Twitter en Facebook. Culitour stimuleert dat deelnemers een recensie achterlaten op een culinaire recensiesite naar keuze.

De restaurants die in de eerste ronde van Culitour meedoen zijn overwegend toprestaurants en de prijs van 75 euro (all-in, dus menu inclusief alle dranken) is dan ook aantrekkelijk. Ik heb het allereerste Culitourdiner bij restaurant Savarin meegemaakt en ik ga in november Scherp in Middelburg, het restaurant van de talentvolle chef Mart Scherp.
Voor een aantal diners zijn nog plaatsen beschikbaar. Op de site van Culitour staat een agenda met data en deelnemende restaurants en je kunt direct reserveren. Ik raad dit leuke initiatief met hart voor de horeca van harte aan!

 

Back To Top