skip to Main Content

Bert van Buschbach over de Restaurant Week (3)

Dit is het derde gastblog van chef Bert van Buschbach, eigenaar van restaurant De Compagnon in Amsterdam. Bert vertelt over zijn ervaringen met de DiningCity Restaurant Week die wordt gehouden van 27 augustus tot en met 4 september 2012. Gedurende die periode tref je hier vrijwel dagelijks zijn gastblog aan. Lees hier de introductie over het hoe en waarom van dit gastblog.

Geen mensen die zeuren, geen mensen die zeiken, iedereen is tevreden en er gebeuren geen gekke dingen. Ik weet het ook niet hoor, maar dit gastblog wordt tamelijk saai!
Misschien komt het doordat de mensen die komen eten allemaal vooraf betaald hebben, maar het is mij een raadsel waarom het allemaal zo goed gaat.

Wat wel vervelend is, is dat de keuken vanavond de zeik inging. Sinds de komst van Tamara en Sarah hebben we nu vier mega-apparaten in de bediening lopen en de keuken is daar niet tegenop gewassen. Ik was er vanavond niet en deze week zitten we in de keuken met de overgang van vertrekkende en nieuwe koks. In zo’n periode zie je dat de aandacht verslapt en de keuken loopt af en toe wat achter de feiten aan, dus ik moet er wat meer op gaan zitten.

Gisteren waren de mensen van DiningCity nog hier om polshoogte te nemen. Ze hebben me uitgelegd hoe het zit met die berg annuleringstweets. Het komt erop neer dat de geannuleerde tafels uiteindelijk weer bezet raken, want de meeste restaurants zitten in deze Restaurant Week gewoon vol. En dat is ook wel het beeld wat ik op Twitter zie.
Ook zie ik op Twitter leuke reacties op dit gastblog en daar ben ik blij mee.
Het is op Twitter trouwens aardig rustig, ik zie weinig gekke dingen over de Restaurant Week voorbij komen. Ik ben wel benieuwd naar de komende dagen en naar het zaterdagavondpubliek.

Dit bericht heeft 1 reactie

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top