skip to Main Content

Bert van Buschbach over de Restaurant Week (4)

Dit is het vierde gastblog van chef Bert van Buschbach, eigenaar van restaurant De Compagnon in Amsterdam. Bert vertelt over zijn ervaringen met de DiningCity Restaurant Week die wordt gehouden van 27 augustus tot en met 4 september 2012. Gedurende die periode tref je hier dagelijks zijn gastblog aan. Lees hier de introductie over het hoe en waarom van dit gastblog.

Nou we hebben weer iets spannends beleefd vanavond hoor! Er was hier een megazwaar onweer en niemand kon de deur uit, ze moesten allemaal blijven zitten. Nou vond ik dat niet zo erg, want er waren een paar lekkere wijven onder de gasten, ha ha!

Het serieuze nieuws van vandaag is dat we vanavond 13 tafels hadden en aan 12 ervan zaten heel aardige jonge mensen van in de twintig jaar, waaronder dus die leuke dames. Ze waren goed gekleed en hadden een gezellige avond. En ze waren aardig tegen de bediening. Ik zie hierin de Restaurant Week zoals die oorspronkelijk bedoeld is: mensen die normaal niet in luxe restaurants komen de mogelijkheid geven om tegen een bescheiden prijs lekker te eten.

Het leek wel alsof die jonge mensen overrompeld zijn door wat we doen. Maar we doen gewoon ons best, zetten kaartjes op tafel met het menu en de extra gangen en we geven natuurlijk lekker eten. Het is gewoon heel ander publiek dan we gewend waren en hier zijn we erg blij mee. Ik denk dat het vooruit betalen hier mee te maken heeft.
Wat me verder opvalt, is dat er op Twitter vrij weinig geklaagd wordt over de Restaurant Week. Ik denk dat het beeld wat de restaurateurs over de Restaurant Weekgasten hadden aan het veranderen is.

Het bestedingspatroon van de jonge mensen is wat lager, ze nemen over het algemeen geen extra gangen en houden het vaak bij 3 gangen. Dat vind ik niet zo erg, bij zulke leuke jonge mensen vind ik de omzet minder belangrijk. Ze gaan blij de deur uit en dat is waar het om gaat!

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Mooi om te lezen hoe het tijdens de restaurantweek toegaat bij een collega. Dat ervaar ik als heel waardevol. De gasten bij ons zijn een mix van oudere echtparen en ook veel jonge mensen, van ervaren restaurant bezoekers en beginners. Zo waren er woensdag jongelui die, nadat ze uitgekeken waren op de discotheek, nu al 2 jaar samen naar een spannend restaurant gaan tijdens de diverse restaurantweken. Zo hadden ze al in De Leuf (**) bij Bretelli (*) en Margot Reuten (**) gegeten. Zulke verhalen vind ik geweldig.
    Natuurlijk zorg ik er dan ook voor dat het bezoek een happening is.
    Overigens mooi dat Chef Bertus zo openhartig over zijn belevenissen tijdens de Restaurantweek praat.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top