skip to Main Content

Ristorante La Liguria, Den Haag

Goede en betaalbare Italiaanse restaurants, ik mis ze in mijn eigen woonplaats en zelfs in de regio. Onlangs was ik in Den Haag bij La Liguria.
Het was mooi weer en dus aten we in de tuin. De tuin ziet er leuk uit, goed beschut, druivenranken als plafond en keurig nieuw meubilair.

Bij het aperitief kwam de welbekende bruschetta, in dit geval met een topping van tomaatblokjes. Simpel, maar lekker.
Als voorgerecht koos ik calamari, die op de kaart werd aangekondigd als: “gefrituurde pijlstaartinktvisringetjes zoals alleen wij die maken”. Bij navraag ging het om wat langer gesneden pijlinktvis die is gefrituurd zonder beslag. Een smakelijk gerechtje, geserveerd met een heerlijke knoflook/kruidenmayonaise en wat citroen.

Dit keer geen pastagerechtje als ‘primi’, maar door met het hoofdgerecht: Bistecca alla griglia, oftewel runder bavette van de grill met rucola, tomaat en parmezaan. De bavette was goed gegrild, lekker mals en vrij groot, ik schat ‘m rond de 3 ons. Erbij kwamen wat rozemarijnaardappeljes. De hoeveelheid rucola en parmezaan was overdreven groot, maar dat zullen we maar toeschrijven aan de Italiaanse ruimhartigheid.
Erbij een heerlijk glas Valpolicella Ripasso van Bolla: zacht als fluweel, mooie zuren en ook wat tannines.
Mijn tafelgenoten waren vol lof over de gegrilde lamsrack in een dressing van aceto balsamico en olijfolie en de krokant gebakken eendenborst met sinaasappelsaus.

Gegrilde runderbavette, tomaat, rucola, parmezaanse kaas

Ik ben geen toetjesmens maar vooruit, toch maar de huisgemaakte Tiramisu besteld. Die was wat vlakjes en niet erg vol van smaak. Jammer! Net als bij Chinese restaurants blijven de desserts bij de meeste Italiaanse restaurants toch een beetje behelpen. Een lekkere sabayon bijvoorbeeld vind je zelden, waarschijnlijk is dit te bewerkelijk voor de meeste Italiaanse restaurants.
Al met al is La Liguria een prettig Italiaans restaurant, met een goede prijs-kwaliteitverhouding, attente bediening en een heerlijke tuin om buiten te eten.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Hai Astrid,

    Ik lees je blogs over je restaurantervaringen met veel plezier.

    Gr.Edwin

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top