skip to Main Content

Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2016 (5)

Logo Nationale Hennessy GastvrijheidsprijsIn deze serie volg ik de deelnemers en de jury van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs (NHGP) voor jong bedieningstalent tijdens de verschillende proeven in de aanloop naar de feestelijke uitreiking op 11 april 2016. De introductie en achtergronden van de wedstrijd kun je hier lezen.

Deze keer: de praktijkopdracht van Natasja Chen, deelnemer namens Fine Eastern Restaurants en werkzaam bij Chinees-Indisch specialiteitenrestaurant Fong Sheng in Meppel.

Natasja (18 jaar) studeert sinds 2014 Voeding en Diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam en is – net als kandidaat Anna Hempen – erg sportief. Ze deed op hoog niveau aan hockey en speelt lacrosse bij het Jong Oranje damesteam. Sinds een aantal jaren werkt ze als bedieningsmedewerker in diverse horecabedrijven, waaronder Fong Sheng, het restaurant van haar ouders in het Drentse Meppel.

Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs
Fong Sheng is traditioneel ingericht met warme kleuren, je voelt je er direct op je gemak. Natasja’s vader is de chef en hij heeft een menu samengesteld met een aantal bijzondere Chinese specialiteiten. Daarbij is ook de voor de praktijkproef verplichte toepassing van Hennessy cognac niet vergeten. Naast de klassieker flensjes met Pekingeend, proeven we onder meer coquille en drakensnor die gevuld is met garnaal en snoekbaars op twee manieren bereid. Natasja licht de gerechten en de wijnen toe en daagt de jury uit om met stokjes te eten. Die uitdaging neemt de jury graag aan, maar gaandeweg blijkt dat ze het hier en daar toch moeten opgeven, bijvoorbeeld bij de bijzonder gepresenteerde gefrituurde snoekbaars. 1 – 0 voor Natasja dus 🙂 .

Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs
Natasja Chen Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs
Zoals gebruikelijk in de Chinese keuken zien we een aantal tafelbereidingen, zoals de flensjes die aan tafel worden gevuld met Pekingeend, komkommer en pruimensaus. We sluiten af met koffie uit de Cona, de vacuümkoffiezetter die zo gezellig borrelt op tafel. De moeder van Natasja is gastvrouw in Fong Sheng en zij assisteert haar dochter op prettige wijze, je merkt dat iedereen op elkaar ingespeeld is in dit familiebedrijf.

 

 

Deze keer bestond de jury uit:
* Cees Helder (voorzitter van Les Patrons Cuisiniers en SVH Meesterkok)
* Lex Gasseling (voorzitter Gastronomische 7 en gastheer-eigenaar restaurant Fris)
* Cindy Borger (gastvrouw-eigenaar restaurant De Groene Lantaarn in Zuidwolde)
* Marc van Gulick (voorzitter Alliance Gastronomique, directeur Bilderberg Landgoed Lauswolt en SVH Meesterkok).

Jury Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs

Lees hier over de introductie en achtergronden van deze wedstrijd.
Lees hier over de praktijkproef van kandidaat Thomy Kleijngeld.
Lees hier over de praktijkproef van kandidaat Joost van Tegelen.
Lees hier over de praktijkproef van kandidaat Anna Hempen

Volg de NHGP ook op Twitter en Facebook.

Disclaimer
Als verslaglegger maak ik geen onderdeel uit van de jury. Voor zover ik een mening geef over een kandidaat, gerechten of dranken is dit niet de mening van de jury. De kwaliteit van de maaltijd en de dranken maakt geen onderdeel uit van de beoordeling van de jury.

Back To Top