skip to Main Content

Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2018 (3)

Logo Nationale Hennessy GastvrijheidsprijsIn deze serie volg ik de deelnemers en de jury van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2018 (NHGP) voor jong bedieningstalent tijdens de verschillende proeven in de aanloop naar de feestelijke uitreiking op 16 december 2018. De introductie en achtergronden van de wedstrijd kun je hier lezen.

 

Deze keer: de praktijkopdracht van Tessa van de Wouw, deelnemer namens Les Patrons Cuisiniers en werkzaam bij restaurant de Lindehof ** in Nuenen als gastvrouw en assistent-manager .

NHGP 2018 Tessa van de Wouw Lindehof NuenenDe 22-jarige Tessa behaalde een Bachelor aan de Hotel Management School Maastricht en minoren in Foodservice en New Business.
Ze deed ervaring op bij Radisson Blu Hotel in Beijing en restaurant Tribeca ** in Heeze voor ze bij de Lindehof aan de slag ging.
Gastvrijheid is Tessa’s passie, ze vindt het heerlijk om een gast alles uit handen te nemen zodat deze een onbezorgde middag of avond heeft.

Bij de amuses stelt Tessa een glas champagne voor en voor wie zonder alcohol wil beginnen een alcoholvrije cocktail op basis van koffie. Heel attent!
De amuses zijn stuk voor stuk prachtig gepresenteerd en zijn een heerlijke voorbode voor wat er komen gaat.
Tijdens de maaltijd moet volgens de wedstrijdvoorwaarden minimaal één bereiding met Hennessy cognac worden toegepast.

NHGP Tessa van de Wouw Lindehof Nuenen
De kookstijl van chef Soenil Bahadoer heeft als basis de Franse keuken, waarbij smaken, specerijen en kruiden uit Azië en Suriname worden gemixt met Europese smaken. Zo eten we paling samen met shortrib en spitskool en wordt een vis als pladijs gecombineerd met okra en Madame Jeanette-peper.

NHGP 2018 Tessa van de Wouw Lindehof NuenenBij het hoofdgerecht van wagyu met pomtayer en soja serveert Tessa de eerste Hennessy-bereiding: een Geisha Mojito cocktail met Hennessy Fine de Cognac, sudachi, groene shiso, gembersiroop, sake, bruiswater en sudachi-zeste. Met zijn frisse zuren combineert de cocktail goed bij het vettige van de wagyu. Bij het dessert volgen nog twee bereidingen: een mousse van Hennessy XO, waarbij Ocoa chocolade met een gebakken ananasinterieur. Een ander dessertonderdeel is een cannelloni-tuille met schuim van pina colada op basis van Hennessy XO.

Bij de gerechten schenkt Tessa wijnen van over de hele wereld. Zo komt er een Portugese Dão bij de pladijs, gaan we naar Zuid-Afrika bij de coquille met lamsoor en appelcurry en schenkt ze een Franse Macvin du Jura bij het dessert van chocolade en ananas. Tot besluit komen bij de koffie friandises met oriëntaalse smaken, zoals een bonbon van pure chocolade met babi ketjap.

De jurysamenstelling:

* Cees Helder (voorzitter Les Patrons Cuisiniers en SVH Meesterkok)
* Lex Gasseling (voorzitter NHGP en General Manager Restaurant RIJKS* Amsterdam)
* Bob Bron, (algemeen directeur Moët Hennessy Nederland).

NHGP Tessa van de Wouw Lindehof Nuenen
Volg de NHGP ook op InstagramTwitter en Facebook.

Disclaimer
Als verslaglegger maak ik geen onderdeel uit van de jury. Voor zover ik een mening geef over een kandidaat, gerechten of dranken is dit niet de mening van de jury. De kwaliteit van de maaltijd en dranken als wijn en koffie maakt geen onderdeel uit van de beoordeling van de jury. De jury beoordeelt o.a. de verrichtingen aan tafel, kennis van wijn en producten, houding, persoonlijke verzorging, communicatieve vaardigheden en initiatief van de kandidaat.

Lees hier over de introductie en achtergronden van deze wedstrijd.
Lees hier over de praktijkproef van Stefan Emmen.
Lees hier over de praktijkproef van Sébastian van Zuiden.
Lees hier over de praktijkproef van Milan Visser.
Lees hier over de praktijkproef van Tom Mulder.
Lees hier over de praktijkproef van Sara Neyrinck.
Lees hier over de theorieproef en de cocktailworkshop.
Lees hier wie de finale van de NHGP 2018 heeft gewonnen.

Back To Top